Kabinetsmedewerker te gast in Onderonsje Boerdonk

Boerdonk - In het Onderonsje van 2 oktober in Den Hazenpot in Boerdonk is Hetty van de Tillaart uit Zijtaart uitgenodigd. Zij gaat van 10.00 tot 11.30 uur met de bezoekers in gesprek over haar werk voor Kabinetszaken bij de gemeente Meierijstad.

Met twee collega's vervult zij een centrale rol in het gastheerschap van de gemeente. Zij houdt zich onder andere bezig met koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen, met vieringen als Koningsdag en Bevrijdingsdag en herdenkingen als Dodenherdenking en Veteranendag. Bij die gelegenheden zijn de kabinetsmedewerkers zo ongeveer de rechterhand van de burgemeester.

Hetty had deze functie al in de gemeente Veghel en sinds 1 januari doet ze haar werk voor heel Meierijstad. Daar organiseren Hetty van den Tillaart en haar collega's ook de feestmiddag voor echtparen in Meierijstad die 50 jaar getrouwd zijn, de nieuwjaarsreceptie en activiteiten met carnaval. De bezoekers van het Onderonsje kunnen volop meepraten en vragen stellen, bijvoorbeeld over het effect van de terrorismedreiging op het werk van Kabinetszaken.