Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Kirsten Foolen

"Wij hoeven geen bloemen, wij hebben al een oude struik." Dat stond buiten te lezen, toen Kirsten Foolen een paar weken geleden Sarah werd. 's Ochtends had ze op haar verjaardag al drie levende Sarahs op de koffie. "Geen idee wie het waren", zegt Kirsten. Wie weet ontdekt DeMooiLaarbeekKrant wel een beetje wie Kirsten Foolen is …

Kirsten, vijftig jaar worden is bijzonder. Heb je het nog gevierd?
"Jazeker, een beetje met familie, buren en vrienden. In totaal ben ik op mijn verjaardag door negen levende Sarahs verrast. Drie thuis, vier op mijn werk en 's avonds kwamen er nog twee. Ik verdenk mijn schoonzus ervan dat zij erbij was. Maar het blijft een raar iets met die lelijke maskers en pruiken", glimlacht Kirsten. "Volgend jaar weet ik wie het waren."

Ben jij een 'Liessentse'?
"Nee, ik ben opgegroeid in Gemert en heb één broer: Mario Rovers. Hij woont in Beek en Donk. Mijn ouders wonen altijd nog in Gemert en daar heb ik ook twintig jaar gewerkt als apothekersassistente. Als mensen soms zeggen: Had je maar een vak moeten leren, dan denk ik: Dat heb ik nog gedaan ook", lacht Kirsten.

En wat doe je nu?
"Keurslagerij Goossens in Helmond hebben mijn man en ik negen jaar geleden overgenomen. Peer is slager en het was altijd al zijn wens om een eigen zaak te hebben. Dus toen we de kans kregen, hebben we die gepakt. Al doende heb ik het vak geleerd, zelfs nog stage gelopen bij een slagerij in Deurne. Ik heb altijd al een passie voor koken gehad, maar koken in grote hoeveelheden moet je leren. Nu sta ik iedere dag samen met een kok allerlei soepen, maaltijden, stamppotten te maken. En nog veel meer. Catering op locatie vind ik altijd heel spannend en is een soort sport om te doen. Bijvoorbeeld bij een trouwerij waarbij mensen thuis eten. Dat moet echt top zijn!"

Dat klinkt als een druk leven.
"Dat klopt; ik ben altijd bezig. Naast het werk ben ik moeder van drie zonen: Coen (19), die sinds juni uitwonend is, Luc (17), bekend misschien omdat hij met de helikopter naar school werd gebracht – hij is nog altijd te laat – en Wouter van veertien. Wat mijn creativiteit betreft ben ik even in rust door de zaak. Maar ik kan alles maken: glas in lood, Tiffany, mozaïeken ..."

En wat mogen meer mensen van jou weten?
"Dat ik het roefelcomité een warm hart toedraag! Ik heb er zelf ook in gezeten. Verder ben ik voor Carnaval geboren. Vorig jaar hebben we, Jacqueline Scheepers, Liesbeth de Leest, Sonja van Gilsen en ik zelfs de eerste prijs gewonnen. Heerlijk!"

Kirsten geeft de pen door aan Peter Stofberg uit Beek en Donk. Over twee weken leest u zijn verhaal.