Archieffoto: Kiki van Schijndel (l) trof eenmaal doel. Annemiek de Greef (r) wist driemaal te scoren Foto:

Goede seizoensstart voor Sparta'25 VR1

Beek en Donk - Na het bekersucces (winst in de poulefase), is het 1e vrouwenelftal van Sparta'25 ook voortvarend begonnen aan de competitie.

Vorig seizoen zijn de dames kampioen geworden en daarom mogen ze nu in een klasse hoger laten zien wat ze kunnen. Het team is versterkt met enkele aanwinsten, die al snel hun draai in het elftal wisten te vinden.

De eerste competitiewedstrijd werd op eigen terrein redelijk eenvoudig gewonnen met 8-4 tegen JVC Cuijk VR1. Zondag 1 oktober stond de derby te wachten in Lieshout tegen buurman ELI. Een geduchte tegenstander gezien de laatste 3 wedstrijden tegen hen verloren gingen in de vorige 2 seizoenen. Echter hebben de groen-witten sinds die tijd een flinke progressie weten te boeken en was dit de perfecte wedstrijd om te kijken waar ze nu eigenlijk staan en hoe goed ze gegroeid zijn.

Dat laatste kan alleen maar afgedaan worden met een groot compliment. ELI had lange tijd niets in te brengen tegen Sparta. Voor rust was er al een 0-4 voorsprong bereikt door doelpunten van Marit Hellings, Annemiek de Greef (2x) en Kiki van Schijndel.

Een zeer fel ELI en een scheidsrechter die veel door liet spelen, zorgden in de eerste helft nog af en toe voor wat onrust, maar hier werd goed en knap mee omgegaan. Sparta liet ook de voeten spreken in de tweede helft en liep door treffers van Annemiek de Greef en Eefje van Stiphout uit naar 0-6. ELI was nog dicht bij een eretreffer, maar pech in de afronding en goed keeperswerk van Marjolein Verhagen voorkwamen dit. Al met al een zeer verdiende overwinning voor de Spartanen.

Door deze twee ruime overwinningen staan de dames na 2 duels aan kop van de ranglijst. Zondag 8 oktober mogen ze opnieuw aan de bak, in en tegen Venhorst.