Lieke van de Ven (l) met Meike Daniëls
Lieke van de Ven (l) met Meike Daniëls Foto:

Op de selfie met… Lieke van de Ven

Redacteur: Meike Daniëls

Mariahout – Misschien ken je haar wel. Deze aardige en behulpzame meid. Lieke is 16 jaar en woont in Mariahout, met haar vader Johan, moeder Lizette, zusjes Ellis en Inge en hond 'Pepper'. Lieke speelt korfbal in de A1 van korfbalclub Flamingo's. Ook speelt Lieke toneel bij de Mariahoutse toneelvereniging.

Mariahout is het mooiste dorp omdat…
"Wij het Openluchttheater hebben. Dat is een heel erg mooi theater en het is buiten dus dat komt niet zo vaak voor. In het openluchttheater is het altijd super gezellig en er komen altijd heel leuke artiesten optreden in de zomer. Omdat ik bij de toneelvereniging zit mag ik zelf ook een paar keer per jaar in het openluchttheater optreden met ons toneelstuk. Ik vind het heel erg leuk dat we een toneelvereniging hebben in Mariahout. Want ik houd heel erg van toneelspelen en anders had ik ergens anders heen gemoeten om toneel te gaan spelen, het is toch wel leuk dat dat dan gewoon in je eigen dorpje kan. Ik vind het bijzonder dat we in Mariahout een korfbalclub hebben, dat heb je niet meer in veel plaatsen hier in de buurt. Verder was carnaval altijd heel gezellig. Wij deden dan mee met de optocht met de buurt en dan hadden we een strijd tussen alle buurtverenigingen. Onze buurt doet daar nu helaas niet meer aan mee."

Dingen die Lieke zou verbeteren aan Mariahout.
"Ik vind dat er wel dingen mogen verbeteren aan Mariahout. Er wordt namelijk bijna nooit iets georganiseerd voor mensen van mijn leeftijd. Dat is jammer want anders zou ik nog vaker mensen van de basisschool zien. Nu is dat minder. In Mariahout zouden ook wel wat meer verbindingen mogen zijn met het openbaar vervoer. Nu is er alleen de buurtbus of moeten we eerst naar Lieshout fietsen."

Tips van Lieke
"Ik zou zeggen kom allemaal een keer naar het openluchttheater, daar hangt echt een heel gezellige sfeer die je gewoon een keer meegemaakt moet hebben. En je moet ook echt genieten van je leven. Er zijn zoveel mooie dingen die je zelf niet ziet, maar toch echt heel erg bijzonder zijn."

Volgende keer gaat Nina Sneijers in Beek en Donk met Merle van de Laar 'Op de selfie'. Over twee weken lees je haar verslag.

Afbeelding