Afbeelding
Foto:

KBO Lieshout: creatief en sportief

Lieshout - Vindt u het leuk om een mooi herfstbloemstuk te maken? Of om eens met een groep het DAF Museum te bezoeken? Kijk dan eens in het programma van Seniorenvereniging/KBO Lieshout. In oktober heeft de vereniging weer een aantal bijzondere activiteiten voor haar leden.

Kunstgeschiedenis
Maandagavond 9 oktober begon het zesde seizoen van de lezingenreeks kunstgeschiedenis door historica Ine Pels. Zo'n vijftig belangstellenden waren naar het Dorpshuis gekomen om te luisteren naar het verhaal over Johannes Vermeer. Zijn prachtige, verstilde schilderstukken zoals het Meisje met de parel of Het melkmeisje. Zijn haast impressionistische portret van de dame met de rode hoed. Zijn kleuren blauw en geel, door niemand zo mooi neergezet. Zijn betoverende licht, zijn symboliek. Het was een prachtige avond.

Workshop herfststuk
Op dinsdag 17 oktober kunt u aan de slag met herfstbloemen en herfstbladeren. Onder leiding van bloemist Ralf uit Lieshout gaan de deelnemers de warme herfstkleuren in huis halen met een eigen bloemstuk. KBO leden betalen 22,50 euro, niet-leden betalen 25 euro. Bloemist Ralf zorgt voor de spullen. De workshop vindt plaats in het Dorpshuis en begint om 19.30 uur.

Afsluiting zomerfietsseizoen
Het zomerfietsseizoen is bijna afgelopen. Op woensdag 18 oktober is de afsluiting met een fietstocht in de omgeving van Lieshout. De start is om 9.30 uur bij het Dorpshuis. Onderweg is er een lunchstop. Verwachte terugkomst is om ongeveer 14.00 uur.

Kienen
Een avondje kienen. Doe er eens aan mee! Schuif gewoon aan, opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom. Er zijn mooie prijzen te winnen en u steunt de vereniging. Om 19.00 uur gaat de grote zaal van het Dorpshuis open. Veel bezoekers leggen dan nog een kaartje. Om 20.00 uur begint het kienen. De volgende kienavond is vrijdag 20 oktober.

Leesclub
De leesclub heeft deze keer gekozen voor het boek Moedervlekken van Arnon Grunberg. Een boek over verwerking van trauma's, over liefde en hoop. Er zal ongetwijfeld een dynamische discussie plaatsvinden over de thema's als dementie en de staat van de psychiatrie. Wilt u ook wel eens uw mening over een boek delen met anderen? Kom dan eens naar de leesclub van KBO Lieshout. De volgende avond is dinsdag 24 oktober, 20.00 uur, Franciscushof.

DAF Museum
Op donderdag 26 oktober staat een excursie naar het DAF Museum in Eindhoven op het programma. Het wordt een rondgang door de tijd, langs het historisch erfgoed van Doorne's Aanhangwagen Fabriek. De kosten bedragen 4,00 euro voor leden van de KBO, inclusief koffie met koek. Met museumkaart is de toegang gratis. De excursie begint om 14.00 uur. Aanmelden t/m 17 oktober bij de Inloop. U kunt op eigen gelegenheid of samen fietsen. Dan start u om 12.45 uur bij het Dorpshuis.

Inloop
De Inloop is iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis. Kom eens gezellig een kop koffie drinken en maak kennis met een dynamische vereniging. Heeft u zelf ideeën? Laat het weten, of doe een briefje in de ideeënbus.