Afbeelding
Foto:

Veel goals voor Sevenmiles.nl bij eerste seizoenszege

Meulensteen/van Lieshout laat FC van de Burgt struikelen

Beek en Donk - Nadat Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt in haar eerste drie duels het schamele aantal van 0 punten had behaald werd het tijd om daar tegen Danny Megens Keurslagerij verandering in te brengen.

Het bloed werd vanaf de eerste minuut geroken en T. Bouw wist in maar liefst drie minuten driemaal zijn eigen ploeg tot juichen te dwingen: 3-0, wat een luxe! De Keurslagerij wist niet wat het haar overkwam en nog eens 10 minuten later was de stand al 6-0. Daarmee was de koek voor Sevenmiles nog niet op. In het absolute slot werden de 7-0 en 8-0 nog eens tegen de touwen gewerkt, waarmee de eerste zege een flinke glanslaag kreeg. De Keurslagerij daarentegen kende een desastreus potje zaalvoetbal.

Ook uitkomende in de A-klasse doet dit seizoen Aben & Slag Advocaten. De nieuwkomer, tot op heden frank en vrij spelend en vriend en vijand verrassend, trof de koploper Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. Laatstgenoemde trapte al snel de 0 van het scorebord af via F. Kohlen. Rap daarna stond het alweer gelijk, waarna zich een waar zaalvoetbalgevecht ontspon. Het was smullen voor de fans op de tribune en het intense duel was een reclamespot voor het zaalvoetballen bij het WAC. Lindeboom nam een 3-1 voorsprong, maar Aben & Slag kwam ook hier weer sterk van terug. Het nam zelfs een 5-4 voorsprong met nog tien minuten speeltijd met als gevolg dat Lindeboom moest en het tij keerde naar 6-5! T. Kuijpers zorgde vlak voor tijd voor de 6-6 eindstand en een puntendeling in dit heerlijk vermakelijke duel.

Vermaak was er ook bij de openingswedstrijd van deze avond. De B-klassers DK Garagebedrijf en BrabantTent gaven in hun onderlinge duel elkaar geen strobreed toe. Weliswaar stond DK Garagebedrijf na twintig minuten comfortabel met 3-0 voor, maar de stand was enigszins geflatteerd. Dat bleek ook wel, nadat BrabantTent plots wel het net wist te vinden: 3-2 en de spanning was terug. T. van Oort zorgde al spoedig voor meer adem aan DK-zijde, totdat R. Dankers namens BrabantTent het geloof in een goed resultaat vergrootte. Met een heuse scrimmage voor het doel van DK werd bijna de gelijkmaker geproduceerd, maar helemaal verdween de bal aan de andere zijde in het doel. T. van Berlo met alweer zijn 3e zorgde voor de 5-3 zege.

Meulensteen/van Lieshout zegevierde voor de tweede maal dit seizoen en deed dit op knappe wijze. Ze versloegen één van de koplopers, FC van de Burgt. Het was niet de dag van FC van de Burgt. Kansen werden om zeep geholpen en Meulensteen wist haar kansen wel om te zetten in goals, in ieder geval vaker dan de opponent. Na de 2-0 voorsprong sloop FC van de Burgt nog wel naderbij, maar dichter dan 2-1 liet Meulensteen het niet komen. Een 2e doelpunt van J. van der Putten en een treffer vlak voor tijd van T. Coppens bezegelde FC van de Burgt's lot. Meulensteen zegevierde met 4-1.

Door deze nederlaag wist Hurkmans Plaatwerk BV zich in de luxe positie om de koppositie alleen te pakken. Daarvoor moest het wel afrekenen met de sluwe vossen van Rijwielhandel van den Berg en dat is niet zomaar even gedaan. Dat bleek ook wel getuige de wedstrijd. Hurkmans nam wel de voorsprong, maar de paal had hen al menig maal door hachelijke situaties heen geholpen. De Rijwielhandel bleef ondanks de paalpech goed bij middels twee doelpunten van P. Swinkels. Hurkmans had er op dat moment al drie gemaakt. Het verschil werd pas in de laatste tien minuten echt gemaakt toen de versnellingen bij de Rijwielhandel op raakte. J. van der Leemputten kon nummer 4 en 5 maken. Hurkmans weet zich alleen koploper door deze 5-2 zege.

Jaarvergadering
Op 30 oktober houdt het WAC Beek en Donk haar jaarlijkse ledenvergadering. Deze start om 20.00 uur en vindt plaats in het sportcafé van Sporthal D'n Ekker. Ieder lid is hierbij uitgenodigd.