Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Op de selfie met Merle van de Laar

Redacteur: Nina Sneijers

Beek en Donk – Vriendelijk groetend opent Merle van de Laar (18) de deur voor de Teenz. Merle is zes dagen per week bezig met paardrijden, haar grootste hobby. Ze vertelt maar al te graag waarom het zo'n leuke sport is.

Jong begonnen
"Ik rijd inmiddels dertien jaar paard", vertelt Merle. "Ik wilde heel graag paardrijden. Toen werd ik eindelijk vijf en begon ik meteen." Toen Merle elf was, kreeg ze een eigen pony. Merle reed er wedstrijden mee. Ze is zelfs een keer tweede geworden op de Brabantse Kampioenschappen. Helaas werd Merle te groot voor de pony. Ze moest hem verkopen. Nu heeft ze al drie jaar een eigen paard. Hij heet 'Elton John S'. Ze doet aan dressuur rijden. Met dit paard rijdt ze ook wedstrijden.

Waarom paardrijden?
"Ik vind het zo gaaf dat je een paard iets kan leren. Toen ik hem kreeg kon mijn paard nog niet zo veel. Mijn doel was om hem steeds meer te leren." Het hogerop krijgen van haar paard lukt goed, want als ze een doel voor ogen heeft, doet ze er alles aan om dat te halen. Merle heeft twee keer per week les. Zo traint ze haar paard, maar wordt ze zelf ook beter in paardrijden. Ze moet bijna elke dag naar haar paard toe, om hem te verzorgen. Daardoor heeft ze geen tijd een andere hobby. Hoewel ze echt een passie voor paardrijden heeft, zou Merle het niet aan iedereen aanraden. "Je moet echt gevoel hebben voor het paardrijden. Ook moet je tijd en moeite in je paard willen stoppen. Anders kun je nooit op een hoog niveau gaan rijden", vindt ze.

Stappen met vriendinnen
Haar basisschool heeft Merle al een geruime tijd achter zich gelaten. Haar middelbare school heeft ze met een havodiploma afgerond. Nu doet ze de dieren- en veehouderijopleiding op de H.A.S. in Den Bosch. Naast school en paardrijden heeft Merle ook nog een baantje bij het Kruidvat. Als ze vrije tijd heeft, gaat ze graag stappen met vriendinnen. Ze is ook weleens met haar vriendinnen op vakantie geweest.

Beek en Donk is het mooiste dorp omdat…
Merle vindt Beek en Donk het mooiste dorp vanwege de Muziektuin. Het is er gezellig, mooi en bij het Park Paviljoen hebben ze lekker eten. "Maar mijn favoriete plaats is eigenlijk gewoon thuis", geeft Merle lachend toe. MooiLaarbeekTeenz wenst Merle nog veel succes toe met haar opleiding en met het paardrijden.

Nina Sneijers met Merle van de Laar (r)