Ria van der Zanden (archieffoto)
Ria van der Zanden (archieffoto) Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Raadslid Ria van der Zanden viert jubileum

"Al 12,5 jaar heel veel commitment en toewijding"

Redacteur: Mariëlle de Beer

Beek en Donk – Het allerlaatste agendapunt van de raadsvergadering van afgelopen donderdag was een bijzonder agendapunt; er werd door burgemeester, raadsleden en aanwezige familie en vrienden stilgestaan bij het 12,5-jarig jubileum van Ria van der Zanden (PNL) als raadslid.

Commitment
"Het werk als raadslid vraagt ongekend veel commitment van de gemeenschap en kost heel veel werk. Het gaat hier vaak om heel complexe plannen die intensief worden besproken met college, met raad en achterban en daar gaat uren werk in zitten. En als je dat al 12,5 jaar doet, dan wil dat wat zeggen en dan willen we daar heel graag bij stilstaan", zo richt burgemeester Van der Meijden het woord tot de jubilaris.

Loopbaan
De politieke carrière van Van der Zanden begon toen zij op 14 maart 1989 als raadslid werd geïnstalleerd in de voormalige gemeente Lieshout voor de partij Demokratisch Lieshout. Haar lidmaatschap duurde tot aan de verkiezingen van 1990. In de nieuwe gemeente Laarbeek trad zij opnieuw als raadslid aan na de verkiezingen van maart 2002. Ditmaal namens de VVD. Haar lidmaatschap eindigde in 2006. Sinds de verkiezingen van 2010 maakt Van der Zanden onafgebroken deel uit van de gemeenteraad namens de fractie Partij Nieuw Laarbeek, waarvan zij fractievoorzitter is.

"Je staat je mannetje"
Ria werd uitgebreid gecomplimenteerd voor haar werk als raadslid. "Je staat je mannetje. Je bent een vrouw die stevig in haar schoenen staat, sterk op de dossiers is en een vrouw die veel verantwoordelijkheid neemt voor het functioneren van het raadslidmaatschap", aldus Van der Meijden. "Je laat heel veel commitment en toewijding zien, bent zeer vertrouwd en te vertrouwen en bovendien altijd scherp op de inhoud met gevoel voor de relatie."

Stabiel thuisfront
Ook Ria's man Piet werd in het zonnetje gezet. Van der Meijden: "Fractieleider zijn van een grote partij vergt wat. Het feit dat je dit mag doen en al die avonden in de gelegenheid wordt gesteld om dit te kunnen doen, heeft altijd te maken met een zeer stabiel thuisfront. Vandaar dat we Piet nu naar voren vragen om ook hem in het zonnetje te zetten."

Slot
Nadat alle fractievoorzitters nog een persoonlijk woordje tot Ria richtten, ze door haar eigen partij uitgebreid bedankt werd en samen met Piet bloemen en cadeaus in ontvangst mocht nemen, werd de viering van het jubileum in het bijzijn van haar familie buiten de raadszaal voortgezet.