Afbeelding
Foto:

Wie weet wie dit zijn?

Weet jij het antwoord? Laat het weten aan de redactie van MooiLaarbeek. Dit kan per mail via prijsvraag@mooilaarbeek.nl. Wie weet is jouw antwoord hier volgende week te lezen!

Op de foto van vorige week kwamen verschillende reacties binnen. Hieronder een greep uit deze reacties.

Repatriant Jan (uit Den Haag); Hanne van Hoof – zoon Willem – dochter Truus; Zoon Toon met echtgenote; Nikie van Griensven van Hoof – Marines van Hoof; Kind onbekend voor mij – mijn buren aan de Kouwenberg B268 Aarle-Rixtel. Winkel van koloniale waren/groenten en fruit.

Afz: Mevr. W.M. van Brug-Wigmans

Wat een verrassing! De foto is gemaakt bij de opening van de nieuwe verbouwde winkel van familie (Graat) Van Hoof aan de Kouwenberg 5 ik denk in 1954. Het was in die tijd toen er nog geen supermarkten in Nederland waren een moderne kruidenierszaak annex groentewinkel. Op de foto staan naast mijn vader Willem van Hoof (3de van links) de overige vennoten Truus van Hoof (4de van Links) Marinus van Hoof (uiterst rechts) op de foto, deze keer niet in zijn gele stofjas die hij altijd in de winkel droeg met naast hem zijn echtgenote Nieky van Hoof van Griensven.

Verder staan op de foto Toon van Hoof en zijn vrouw Annie( 5de en 6de van links) die als werknemer met paard en wagen langs de deuren ging om groenten te venten. Verder zien we op de foto (2de van links mijn oma Hanne van Hoof-Daniels en de toevallige passant die bleef als kostganger uiterst links Jan van Dongen uit Den Haag, Het meisje in het midden is Annie van Hoof de dochter van Toon en Annie uit Lieshout..Graat (Gerardus) was mijn opa die in 1941 al was overleden, maar de Aarlse mensen bleven de winkel zo noemen en vele dachten dat de man met de stofjas Graat van Hoof was. Mijn vader Willem was eerst olieboer (bromolie uitventen), transporteur voor Van Gend en Loos en later groenteboer in hoofdzakelijk Helmond, hij deed alles met paard en wagen.De winkel heeft bestaan tot 1973, na het overlijden van Tante Truus, heeft Tante Nieky de winkel nog een jaar voortgezet en hierna is het pand verkocht aan Ton Lemmens die er zijn bloemenzaak in explodeerde.

Afz: Gerard van Hoof

Afbeelding