Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Vervolg voorpagina

Permanente oplossing voor overschot leerlingen Commanderij

Met de bouw van de schoolwoningen komt er eindelijk een permanente oplossing voor het overschot aan leerlingen op het Commanderij College. "We hebben nu zo'n 570 leerlingen, terwijl er binnen in de school slechts plek is voor 400", legt bestuurder Carla Grootjen van het Commanderij de noodzaak van de schoolwoningen uit.

In de zes woningen die gebouwd gaan worden, gaan alle eerstejaars leerlingen van het Commanderij les krijgen. "Naar school gaan is niet alleen meer gebruik maken van de lessen. Ouderejaars hebben vaker gespecialiseerde vakken, terwijl de eersteklassers veelal algemene vakken hebben. Er komen een soort stilte ruimtes in de 'schuren' en de leraar kan goed het overzicht houden."

Met de ondertekening van het bouwcontract afgelopen week (Van der Heijden uit Schaijk gaat de schoolwoningen bouwen) komt er eindelijk een einde aan lang gesteggel over de komst er van. Wethouder Greet Buter was dan ook tevreden met het gepresenteerde plan. Ze kon bekend maken dat de start van de bouw begint in februari en dat zo'n half jaar later de woningen er al moeten staan. Tevens gaf ze aan dat er een speciale ontsluitingsweg komt voor bouwverkeer vanuit de Muzenlaan. Dit om er voor te zorgen dat er op de Kerkakkers (de weg naar Het Klokhuis, De Muldershof en de tennishal) zo veilig mogelijk blijft.