Christ Vogels in zijn 'Elvis kamer'
Christ Vogels in zijn 'Elvis kamer' Foto:

Redacteur: Jac Babin

Munten, kaarten, postzegels en theezakjes. Het zijn zo maar wat populaire verzamelitems. Maar er is nog veel meer. Mensen verzamelen de meest bijzondere dingen, ook in ons Mooi(e) Laarbeek. Op zoek naar de MooiVerzamelaar van deze maand, belt DeMooiLaarbeekKrant aan bij Christ Vogels, Lijsterlaan 7 in Beek en Donk. Vol trots vertelt hij over zijn indrukwekkende verzameling van Elvis Presley.

De ontvangst
De ontvangst is allerhartelijkst met koffie. Christ (63) is een enthousiast verteller. Van oorsprong is hij tegelzetter. Later omgeschoold tot metaalbewerker. Hij is al weer een hele tijd werkzaam bij zijn broer, Vogels Metaalbewerking in Gemert. Daar maken ze sierhekwerken en poorten.

De verzameling
De verzameling omvat zo'n 70 singles van Elvis. Verder heeft alles wat in zijn verzamelkamer aanwezig is, iets te maken met Elvis, of uit de tijd van Elvis. Schilderijen aan de muur, gitaren, jukebox, gokkast, miniatuurautootjes, beginscherm van zijn telefoon, horloge, riem. En in de schuur staat nog een retro-scooter, met muziek erop van natuurlijk Elvis Presley.

Onlangs heeft Christ nog een vijfluikschilderij uit Amerika over laten komen. Het heeft een mooi plaatsje gekregen aan de muur. Ook het meubilair is 'back tot he sixties'. "Gek ben ik van rock 'n roll", lacht Christ. Als ik op de dansvloer ben vergeet ik met die muziek alles. Als anderen dan ook nog beginnen te klappen, ga ik helemaal door het lint." Ter illustratie laat hij even 'That's all right Mama', horen uit 1954. "Mooi toch? En zeker als het vinyl is!", zegt Christ enthousiast.

Zijn vrouw Hanneke houdt ook wel van Elvis, maar liever niet alles in de huiskamer. "Vandaar deze speciale ruimte", lacht Christ. Hier luister ik 's avonds vaak muziek als mijn vrouw TV kijkt." Dan wijst Christ naar een jeugdfoto van zichzelf, die op de kast staat. De bakkebaarden van Elvis, vallen in het niet bij die van Christ! "Het is allemaal wat dunner geworden", lacht Christ, terwijl hij over zijn hoofd wrijft.

Elvis leeft nog
Elvis is op 16 augustus 1977 overleden. Dat was een enorme schok voor zijn bewonderaars. Sommigen kunnen het nog steeds niet geloven dat The King echt is gestorven. Volgens Christ is de muziek van Elvis onsterfelijk. "Zijn muziek wordt veertig jaar na zijn dood, nog steeds volop gedraaid! Waarschijnlijk voelde Elvis zijn einde naderen. Zijn laatste single had als titel 'Way Down'."

Droom
Zo droomt Christ ervan om nog eens het Elvis Memorial in Memphis te bezoeken. Ik zou dan een foto maken van de toegangspoort om die in het klein na te maken. "Ik ben per slot van rekening niet voor niks omgeschoold tot metaalbewerker", lacht hij. "Zo'n reis naar Amerika is echter erg kostbaar. Misschien meldt zich wel een sponsor als dit artikel in DeMooiLaarbeekKrant heeft gestaan", zegt Christ terwijl even later 'Love me tender' uit de jukebox klinkt. Een andere droom is om nog eens ooit in bezit te komen van de originele versie van de eerste single van Elvis 'That's all right Mama', 1954.

Oproep
Een verzameling over Elvis kan nooit compleet zijn. Er blijven altijd nog dromen. "Lezers die nog iets van Elvis voor me hebben, dat anders weg moet, ik hou me aanbevolen", zegt Christ. Mail: c.vogels73@upcmail.nl of tel. 0492-462898