Voorzitter M. v.d. Graef en winnares Gerlinde Geene
Voorzitter M. v.d. Graef en winnares Gerlinde Geene Foto:

Gerlinde Geene wint Frans van der Meyden verschieting

Aarle-Rixtel – Handboogvereniging De Eendracht heeft zaterdag 21 oktober de Frans van der Meyden verschieting geschoten.
Frans was vroeger voorzitter en hij heeft altijd heel veel werk verzet voor de vereniging. Al vele jaren schieten ze in een wedstrijd ter nagedachtenis aan Frans, waarbij de leden zo veel mogelijk boven hun gemiddelde moeten proberen te schieten.

Meestal heeft een schutter met een lager gemiddelde die op deze dag in goede doen is het meeste kans om de beker te winnen. Want een schutter met een heel hoog gemiddelde kan nooit heel veel meer boven zijn gemiddelde schieten.

De schutters werden aangemoedigd door een aantal partners die ook aanwezig waren. Jan Coolen had zoals altijd goed gezorgd voor snacks, kaas en worst en nog veel meer lekkers. Na de wedstrijd hebben ze er nog een gezellige avond van gemaakt.

Van de 10 aanwezige schutters hebben er 7 meer dan 200 punten geschoten en dat is een heel goed resultaat. Maar zaterdag ging het niet om de hoogste score, maar om zoveel mogelijk boven het gemiddelde van dit jaar te schieten. Gerlinde Geene wist dit het beste te doen, door maar liefst 34 punten boven haar gemiddelde te schieten.

Uitslag Frans van der Meyden verschieting
1. Gerlinde Geene (+168 > 34), 2. Jo Maas (218 > +19), 3. Martijn v.d. Heijden (223 > +13), 4. Erwin Wijnhoven (211 > +4), 5. Toon van Hoof (221 > +1), 6. Frank Schepers (227 > +0), 6. Jan van Rooy (207 > +0), 7. Walter Jansen (211 > -4), 8. Bert Mensink (165 > -7), 9. Henk Verachtert (199 > -8), 10. Stijn Geene (161 > -37).

De volgende wedstrijd die op het programma staat is een wedstrijd voor de Nederlandse competitie van de handboogbond. Het eerste 6-tal moet dan schieten bij de Batavieren uit Neerkant. En dat is op donderdag 26 oktober.