RKSV Boerdonk in waar spektakelstuk ten onder: 4-5

Boerdonk - Een spektakelstuk, dat was het zondag bij de wedstrijd Boerdonk - HSE. Veel goals, van een achterstand terugkomen, rode kaart, kansen missen, een speler scoort 4 keer in een kwartier, strafschoppen. Kortom spektakel, met 1 minpuntje, Boerdonk 1 trok aan het kortste eind: 4-5.

Op bezoek kwam HSE uit Eindhoven, een ploeg die vorige week een grote uitslag neerzette door Nederwetten met 7 goals te verslaan. Een ploeg met vertrouwen. Het was Boerdonk dat direct vol de aanval zocht. Het speelde zijn beste partij van dit korte seizoen en was niet onder de indruk van HSE, ook niet toen de tegenstander met een prachtig afstandsschot op voorsprong kwam. Het duurde slechts enkele minuten voordat Boerdonk de stand weer gelijk trok. Een goede aanval over rechts waar Tim van Alphen diep werd gestuurd door Luke van den Tillaar. Een strakke voorzet vanaf de achterlijn op de inkomende Danny van de Velden, die de bal simpel binnen kon tikken. Danny van de Velden, onthoud deze naam maar even. Hij presteerde het namelijk om nog drie keer te scoren in slechts 15 minuten.

Wat een luxe voor Boerdonk 1, een voorsprong van 4-1. Jules Savelsbergh, de beste speler op het middenveld, maakt een overtreding in het strafschopgebied waar de scheidsrechter direct rood voor gaf en een strafschop. HSE benutte dit buitenkansje en dit gaf ze weer moed om vol op de aanval te gaan. Zo ontstond er een spannende tweede helft waar Boerdonk niet meer onder de druk uit kon spelen. HSE bleef de man meer situatie goed uitspelen en Boerdonk kwam overal net te laat. Waar iedereen al bang voor was gebeurde. HSE maakte de 4-3, en met nog een strafschop voor een handsbal werd de gelijkmaker binnengeschoten. Dat ze nu nog een punt zouden overhouden aan deze wedstrijd, daar hadden de meeste toeschouwers toch ook een hard hoofd in. Helaas werden het 0 punten.

Wel een spektakelstuk, maar daar koop je niks voor. De spelers van Boerdonk moeten nu een harde klap verwerken maar dat zal ze wel lukken als ze punten gaan pakken.