Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

'LICHT op HERINNEREN in het Openluchttheater'

Voor wie steek jij een kaarsje aan op 4 november?

Mariahout – Voor de zesde keer vindt 'LICHT op HERINNEREN' plaats en voor de derde keer is dit in het Openluchttheater van Mariahout. Een intiem en eigentijds samenzijn op zaterdag 4 november voor jong en oud die wil gedenken. Georganiseerd door Franca van de Kerkhof en Wendy Mulders. Vrij toegankelijk voor iedereen, zonder belemmeringen of beperkingen vanuit welk geloof of welke overtuiging dan ook. Alleen of samen, met anderen stilstaan bij overledenen, ongeacht waar deze begraven of gecremeerd zijn.

Dit initiatief is 7 jaar geleden ontstaan. Vandaag, op donderdag 2 november, is het Allerzielen. Franca (Coda uitvaarten), vertelt: "Via 'LICHT op HERINNEREN' geven we ook voor mensen die geen graf hebben toch een plek om met gelijkgestemden te gedenken, want alle mensen die er dan zijn, komen allemaal met hetzelfde doel: hun geliefde gedenken. Dus mocht je een traan laten, het is voor iedereen duidelijk waarom deze traan er is, en dat die er mag zijn. Op deze plek zijn woorden niet nodig."

Programma
Bij binnenkomst word je ontvangen en is er de gelegenheid de naam te leggen van je dierbare, iets liefs op een houtje schrijven en deze in een gedenkboom op te hangen en een mooi beschilderd potje uit te zoeken die in de stiltewandeling wordt meegenomen naar een gezamenlijke plek. Het geheel wordt opgeluisterd met gedichten, een verhaal en livemuziek. Er is koffie en thee, en ranja voor de kinderen en aan het einde kan rondom een knapperend vuurtje nog nagepraat worden.

Gemeenschap
Franca vertelt: "Om de gemeenschap meer te betrekken hebben we de Bernadetteschool uit Mariahout benaderd of ze aan dit initiatief mee willen werken door met een klas lege potjes te versieren voor onze bijeenkomst. Meester Patrick pakte deze vraag op en heeft zo samen met groep 7 invulling gegeven aan deze opdracht. Vooraf hebben we de kinderen in de klas uitleg gegeven over deze bijeenkomst. Wat het inhoudt en welke mensen er komen. Het werd een bijzonder gesprek. Ze laten het vaak niet zien, maar ook jonge mensen hebben zo hun eigen manier om iemand te gedenken.

Het programma start rond de klok van 19.00 uur met een gezamenlijke stilte wandeling. De poorten van het Openluchttheater gaan om 18.30 uur open. Het Openluchttheater vind je aan de Mariastraat 27a in Mariahout. Mochten er vragen zijn omtrent deze bijeenkomst, neem gerust contact op met de organisatie Franca van de Kerkhof, Coda uitvaarten, 0499-422134 of Wendy Mulders, Creatief vormgeefster, 06-40978918

Afbeelding