Archieffoto: St Caecilia wint de Jumbocup
Archieffoto: St Caecilia wint de Jumbocup Foto:

Muzikale strijd in het Dorpshuis

Lieshout – De grote zaal van het Dorpshuis in Lieshout is 4 en 5 november het strijdtoneel van het Jumbo Muziekfestival. Zeven slagwerkgroepen en acht harmonieorkesten van Kring Veghel strijden om de Jumbo-cup.

Vorig jaar vond het muziekfestival ook al plaats in het Dorpshuis en door de goede ervaringen strijkt het circus ook dit jaar weer neer in het Lieshoutse.

Jaarlijks festival
Het muziekfestival wordt jaarlijks georganiseerd om verenigingen van Kring Veghel uit te dagen het beste van zichzelf te laten horen. Vaak kiezen de orkesten voor een breed en interessant programma, daarnaast wordt het festival ook gebruikt als concoursvoorbereiding voor orkesten.

Dat laatste geldt dit jaar ook voor de thuisclub. Voor het harmonieorkest van Harmonie St Caecilia is het een mooi meetmoment in de voorbereiding op haar concoursdeelname van 26 november in theater de Schalm in Veldhoven.

Programma
Voor het jumbo muziekfestival worden de orkesten naar divisie ingedeeld in groepen. Naast de groepswinnaar wordt er ook een overall-winnaar gekozen.

Het programma op zaterdag 4 november is geheel gewijd aan de slagwerkgroepen. Het programma start om 11.00 uur met achtereenvolgens de slagwerkers uit Nistelrode, Heeswijk, Lieshout, Erp, Dinther, Schijndel en tot slot Eerde.

Zondag 5 november zijn de fanfare- en harmonieorkesten aan de beurt. Vanaf 10.30 uur spelen de orkesten uit Veghel, Heeswijk, Lieshout, Erp, Dinther, Volkel en tot slot Venhorst. De toegang tot de concerten is gratis.