Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Staande ovatie voor uitverkocht Sounds of Drums

Redacteur: Ans van de Kerkhof
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Lieshout - Opzwepende klanken lokken zaterdag 28 oktober de mensen naar het Dorpshuis van Lieshout. Vier jongemannen van het jeugdslagwerkorkest (JDP) Lieshout-Mariahout zitten als straatmuzikanten in de hal en willen geld verdienen voor hun wereldreis, die de rode draad vormt voor het concert van deze avond.

Het publiek wordt op die manier al in de sfeer gebracht voor het concert en nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg. Dat vervolg is verrassend en bijzonder om te ervaren. Filmpjes, foto's en beelden van over de hele wereld illustreren de reis. Versterkt door de schitterende muziek die grotendeels door Rob van der Sommen is gearrangeerd. Mooie lichteffecten en een goed uitgelicht toneel brengen het publiek in de juiste sfeer. Zang en dans van theaterkoor Nutsz uit Helmond completeren het geheel.

Het continent Zuid-Amerika wordt prachtig in beeld gebracht door de mooi uitgevoerde Argentijnse tango en de muziek van de Buena vista social club. Muziek uit de Lion King verbeeld het continent Afrika en zo schetsen de muzikanten een beeld van de wereld. Meeslepende muziek voert de volledig uitverkochte zaal mee naar vier continenten. Ook de oer-Hollandse klompendans ontbreekt niet, evenals de Nieuw-Zeelandse Haka. De staande ovatie na afloop van de avond is zeer verdiend, en illustreert dat het publiek genoten heeft.

Rob van der Sommen -dirigent van het orkest- arrangeerde het grootste gedeelte van de muziekstukken zelf. Voorafgaand aan het concert sprak DeMooiLaarbeekKrant met hem: "Het idee ontstond in oktober vorig jaar, en vanaf januari zijn we volop bezig met de repetities. De bedoeling is, om het publiek mee te nemen op wereldreis door middel van muziek, dans en theater."

Voorzitter Rien van Kesteren van Harmonie St Caecilia licht verder toe: "We hebben samenwerking gezocht met diverse solisten uit de regio en natuurlijk ons eigen jeugdorkest en de mini's. We wilden al langer iets doen in samenwerking met het schitterende theater dat we hier hebben, en dat is dit geworden."

Afbeelding
Afbeelding