Jesslyn Meinhardt viert het kampioenschap
Jesslyn Meinhardt viert het kampioenschap Foto:

Jesslyn Meinhardt kampioen autocross

Redacteur: Ans van de Kerkhof

Beek en Donk - Vorig jaar sprak DeMooiLaarbeekKrant met de toen 14-jarige Jesslyn over zijn passie, autocross. Jesslyn vertelde toen, dat zijn doel was om kampioen te worden. Dat doel heeft hij dit seizoen al waar gemaakt.

Jesslyn startte de eerste wedstrijd van het seizoen met nul punten. Te danken aan een slechte start met een zwarte vlag (diskwalificatie). Duwen van een concurrent zonder dat dit de bedoeling was. Met veel hard werken, stuurmanskunst en lef lukte het Jesslyn om wedstrijd na wedstrijd punten te pakken en op driekwart van het seizoen de koppositie in te nemen en niet meer af te staan. Met nog twee wedstrijden te rijden was hij al niet meer in te halen, en wist hij dat de titel voor dit jaar binnen was.

Het ietwat verlegen jongetje van vorig jaar is uitgegroeid tot een zelfverzekerde jongeman, die weet wat hij wil en er duidelijk voor gaat. Het doel van vader en zoon Meinhardt om een cross te organiseren in Laarbeek is nog niet gelukt. Een weiland vinden waarop dat georganiseerd mag worden blijkt moeilijker te zijn dan gedacht. Samen hebben ze dat doel nog steeds voor ogen en hopelijk lukt dat ook nog een keer.

Komend jaar heeft Jesslyn heel andere plannen. Autocross op een laag pitje, om school voorrang te geven. "Dat wordt veel stage lopen en mijn diploma halen. Ook mijn brommercertificaat heeft nu even voorrang", vertelt Jesslyn. Hij ziet zijn toekomst vorm krijgen in de autobranche.

"Misschien dat het dan ook nog eens lukt om NK te gaan rijden voor de bond. Daar hangt heel veel meer aan vast, qua kleding, auto en kosten."

Afbeelding
Afbeelding