Glasvezel buitengebieden

Graag wil ik reageren op het ingezonden stuk van mevrouw Dinnissen in het Lezerspodium van DeMooiLaarbeekKrant, editie 26 oktober 2017.

Allereerst denk ik dat de gemeente Laarbeek geen onderscheid mag maken in de voorzieningen, waaronder de ontvangst van radio en tv signalen evenals internet vallen. Daarbij kan ook uitgegaan worden van het feit, dat bewoners van buitengebieden onder hetzelfde stelsel van OZB vallen als de inwoners van de vier kernen.

Bij de aanbesteding van de aanleg van glasvezelkabel had de gemeente het uitvoerende bedrijf kunnen bedingen dat glasvezel overal binnen het grondgebied van de gemeente zou moeten worden aangelegd, alles of niets dus. Het gaat dus niet aan dat een dergelijk bedrijf toegestaan wordt de krenten uit de pap te pikken en de rest (de buitengebieden dus) te laten voor wat het was.

Het verlenen van subsidie aan bewoners van buitengebieden is niet aan de orde: de gemeente dient zelf over de middelen te beschikken om dit te realiseren door vooraf afspraken te hebben gemaakt met voormeld uitvoerend bedrijf dan wel prioriteiten te stellen dan wel het genereren van de benodigde gelden via aanvragen bij hogere overheden.

Dat de gemeente Laarbeek inwoners afscheept (in dezen mevrouw Dinnissen ) met de mededeling dat subsidieverstrekking aan bewoners van buitengebieden "niet mogelijk" is met de uitleg dat men zou moeten begrijpen dat aanleg daar duurder is dan ook schandelijk te noemen en ruikt ook sterk naar gemakzucht waardoor tevens rechtsongelijkheid ontstaat.

Ergo: de gemeente Laarbeek blijft zwaar in gebreke jegens een groep inwoners door zich er met een Jantje van Leiden af te maken en betrokkenen zelf voor de (hoge) kosten laten opdraaien. Voor de goede orde: ik woon zelf in een dorpskern dus ben ik ter zake geen belanghebbende.

S.P. Boltjes (Lieshout)