Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Op de selfie met Bjorn Beekmans

Redacteur: Stijn Geene

Aarle-Rixtel - Op Het Laar is het verdacht stil. Bjorn is niet thuis. Hij is op zijn toekomstige bedrijf te vinden, waar hij graag werkt. Bjorn kan absoluut niet stilzitten. Van zijn hobby wil hij zijn werk maken.

Bjorns leven
Bjorn Beekmans (15) woont samen met zijn vader, moeder en broertje op Het Laar in Aarle-Rixtel. Hij is een erg sociale jongen en kan absoluut niet stil zitten. Bjorn houdt er van om bezig te zijn. Hij is belangstellend voor anderen en erg zorgzaam. Hij zit op het Commanderij College in Beek in Donk. Bjorn zit in het vierde van het kader. Kortom, dit jaar gaat hij afstuderen. Op school doet hij het goed dus dit moet wel goed komen. Hij omschrijft zijn thuis als erg gezellig. Bjorn woont op de grens van Aarle-Rixtel en Beek en Donk. Vroeger was hij vaak te vinden op de crossbaan in Aarle-Rixtel maar tegenwoordig is hij vaker in Beek en Donk te vinden omdat hij daar op school zit en er dichtbij woont. Op dit moment loopt hij nog stage. Zijn vader heeft een eigen bedrijf waar hij later wil gaan werken.

Hobby
Bjorn wil graag bezig zijn en kan dit perfect doen door zijn hobby. Zijn grote hobby is grondwerk en transportwerkzaamheden. Hij is vaak met graafmachines bezig. Het bedrijf van zijn vader zit in deze business. Bjorns hobby is hem dus met de paplepel ingegoten. Hierdoor wil hij van zijn grote hobby zijn werk maken. Het bedrijf is een echt familiebedrijf. Hij hoopt het later over te kunnen nemen. "Dan heb ik officieel van mijn hobby mijn werk kunnen maken", vertelt Bjorn. Op het bedrijf mag hij de graafmachines wassen. Ook loopt hij af en toe met zijn vader mee en mag hij kijken hoe hij later het beste kan werken. Bjorn heeft nog een hobby, autocrossen. Hij rijdt met zijn eigen auto op een eigen stuk land. Hij mag nog niet de weg op. Daar is hij nog te jong voor. Hij vindt het leuk om aan de auto te sleutelen en er vervolgens mee te rijden. Maar ze zien hem later niet terug als de nieuwe Max Verstappen. Mogelijk wel als baas van zijn vaders bedrijf.

De pen gaat over twee weken naar Lieshout. Alexander zal dan weer met een tiener op de selfie gaan.

Bjorn Beekmans (l) en Stijn Geene