Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Het Heuvelplein in Beek en Donk: 'Waar beleving voorop staat'

Redacteur: Nikki Barten
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - Winkeliersvereniging Beekvlied gaat verder als Ondernemersvereniging Heuvelplein, met als pay off 'Waar beleving voorop staat'. Dit werd zaterdag bekend tijdens de feestelijke onthulling. Met dit logo en bovenstaande pay off willen de ondernemers laten zien en waarmaken dat zij een belevingsplein zijn, waar horeca, retail en dienstverlening, met een stukje cultuur van het Oude Raadhuis, samenkomen.

Voorzitter Tjeerd van den Broek is enthousiast: "We zitten op dit moment met volle focus in het traject van De Nieuwe Winkelstraat. Door onze winkeliersvereniging om te vormen naar een ondernemersvereniging willen we meer draagvlak creëren. We starten nu met de onthulling van de nieuwe naam en het nieuwe logo, maar er staat nog veel meer op de planning. Middels de stuurgroep en de diverse nieuwe werkgroepen gaan we verder vormgeven aan het Heuvelplein. Te denken valt aan nieuwe functies, waarbij tactisch nagedacht wordt over de invulling en bestemming van winkelpanden, maar ook aan verdere verfraaiing en acties op het plein."

Veel animo
De vernieuwde vereniging kan terugkijken op een meer dan geslaagde onthulling. Ruim 50 ondernemers, afgevaardigden vanuit instanties zoals de gemeente en Rabobank en inwoners van het plein kwamen samen bij het nieuwe restaurant PUUR. Wethouder Tonny Meulensteen: "Er zit positieve energie in het traject en er worden al mooie dingen bedacht en gerealiseerd. De Nieuwe Winkelstraat komt op het juiste moment."

Op het Heuvelplein zijn afgelopen weekend negen banieren aan lantaarnpalen bevestigd met het nieuwe logo erop. Nadat de eerste banier zaterdag onthuld werd, vond er een interessant rondje over het plein plaats. Er werd even aangedaan bij de nieuwe zaken Tandprothetische Praktijk Laarbeek, De Snuffelmarkt en De Smickel. De onlangs geopende Bakkerij Van De Mortel deelde 'petit fourtjes' uit met het nieuwe logo erop, het Oude Raadhuis liet de aanwezigen een kijkje nemen in dit authentieke pand, Ijssalon De Verrassing deelde heerlijke bonbons uit en uiteindelijk werd het rondje middels een glas champagne afgesloten bij Café-Zaal Dave van de Burgt. Proost op een vruchtbaar begin voor een mooie toekomst van het Heuvelplein!

Afbeelding