Afbeelding
Foto: Heidy van Melis

We hebben zoveel ideeën, maar je moet ergens vanaf nul beginnen

Halloween Nightbike door De Bosduvels

Redacteur: Daan Daniëls

Mariahout - Wie van gruwelen in het donker houdt, maar zeker ook van een mooie, verrassende mountainbiketocht kan aanstaande zaterdag terecht bij De Bosduvels uit Mariahout. Voor het eerst organiseren De Bosduvels op die avond een 'Halloween Nightbike'. "We wilden een keer iets anders doen, een tocht in een anders jasje", vertelt een van de organisatoren, Arjan van Vugt. De Bosduvels, een fietsclub voor mountainbikers, racefietsers en toerfietsers, heeft zelf zo'n 70 leden, maar verwacht zo'n 300 tot 400 deelnemers aan de eerste Halloween Nightbike.

Er is een tocht van circa 35 kilometer uitgezet, met verrassende obstakels en terreinen waar de deelnemers over heen gaan. De start is tussen 19.00 en 19.30 uur. "De route is op sommige plekken verlicht en we hebben zo'n 250 professionele breaklights die we met een pvc-buisje in de grond kunnen steken", legt Arjan uit. "We houden de natuur intact. Dat is een voorwaarde van de gemeente, maar ook zeker van onszelf." Na de start (bij het scoutinggebouw aan de Herendijk 7 in Lieshout waar ook de finish is), krijgen deelnemers een bijzondere route voorgeschoteld. Zo wordt onder meer een stuk van 1,5 kilometer over het terrein van boomkweker Peter Fransen gereden. "Met onder meer springbulten en andere bijzondere obstakels." Ook rijden de deelnemers dwars door de loods van Harold Vereijken in Mariahout. "Hij heeft zijn loods opengesteld en daar hebben we iets moois van gemaakt", vertelt Van Vugt. "We willen iedereen uitnodigen om in Mariahout langs de wegen te komen kijken. Het wordt een waar spektakel met al die lichtjes. We hebben zoveel ideeën, maar je moet ergens vanaf nul beginnen. We hopen met deze Halloween Nightbike een evenement op te zetten voor meerdere jaren dat we uit kunnen breiden over heel Laarbeek.

Na de finish bij het scoutinggebouw in Lieshout is er volop gelegenheid om met een drankje na te praten over de tocht, bij het kampvuur dat aangestoken wordt. Er is een bewaakte fietsenstalling en voor wie geen verlichting op zijn fiets heeft, is TRIA Fietsen aanwezig met een stand. Deelnemers kunnen daar speciale verlichting kopen voor op een mountainbike. Kosten voor deelname bedragen €8,00, inclusief een consumptie. Tevens is er een hoofdprijs voor de mooist verlichte fiets.

Halloween Nightbike
Start tussen 19.00 uur en 19.30 uur
Deelname: 8 euro, NFTU-lid 2 euro korting (op vertoon van pas).
Voor meer info: www.debosduvels.nl