BCL-U15/Totaal Service Laarbeek met Joelle Timmer (voor), Tim Kanters, Stijn Brouwers, Ainara Vandegard en Pepijn Kerkhof. Imke Wassenberg ontbreekt op de foto
BCL-U15/Totaal Service Laarbeek met Joelle Timmer (voor), Tim Kanters, Stijn Brouwers, Ainara Vandegard en Pepijn Kerkhof. Imke Wassenberg ontbreekt op de foto Foto:

Jeugdteam Badminton Club Lieshout koestert derde plaats

Lieshout - Het jeugdteam van Badminton Club Lieshout staat na vier competitierondes op een prima derde plaats in 6de afdeling van de U15-klasse. In deze leeftijdsklasse spelen spelers tot 15 jaar. De derde plaats is te danken aan een goede 3-5 uit-overwinning op BC Bavel-U15/4 en een nipt 3-5 thuis-verlies tegen de leeftijdsgenoten van BC Rapid uit Reusel.

BC Bavel-U15/4 - BCL-U15/Totaal Service Laarbeek: 3-5
De wedstrijd in sporthal De Huif in Bavel (bij Breda) begon prima voor de Lieshoutse én Boekelse badmintonners. Tim Kanters en Pepijn kerkhof wonnen hun herendubbelpartij in drie sets. Ook Joëlle Timmers en Ainara Vandegard deden dat. Zij wonnen ook in drie sets, waarbij zij in de beslissende derde zet 'er met 6-21overheen walsten'. Met deze dubbele overwinning was meteen de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning. In de singlepartijen werden immers twee partijen gewonnen en twee verloren. Tim Kanters verloor, als tweede heer met 21-16 en 21-17 en Joëlle Timmers verloor als tweede dame met nagenoeg dezelfde cijfers (21-15, 21-16). Daarvoor deed eerste heer Pepijn Kerkhof het wat beter. Hij won, na drie lange sets zijn singlepartij. Ook de goed spelende Imke Wassenberg deed het prima. Zij won in twee héél spannende sets met 20-22 en 18-21 van de Bavelse Anne Bogaerts. In de afsluitende mixpartijen had er wellicht nóg een extra wedstrijdpunt ingezeten voor BCL-U15/Totaal Service Laarbeek. Imke Wassenberg en Pepijn Kerkhof waren er héél dicht bij, maar verloren, na enkele gemiste matchpoints, alsnog met 25-23 in de toegevoegde derde set. Op het andere veld waren Ainara Vandegard en Tim Kanters toen allang klaar: zij wonnen 'straight', in twee sets (18-21, 13-21) van hun leeftijdsgenoten uit Bavel.

BCL-U15/Totaal Service Laarbeek – BC Rapid-U15: 3-5
De eerste thuiswedstrijd van het jeugdteam in Lieshout (vanwege de gecombineerde teamsamenstelling was er voor gekozen om de allereerste thuiswedstrijd af te werken in de sporthal De Burcht van BC 't Veertje in Boekel) heeft het jeugdteam nét geen gelijkspel binnen kunnen slepen. Achteraf gezien waren de mixpartijen daar debet aan: die partijen werden beide verloren, terwijl in de andere disciplines steeds de partijen eerlijk gedeeld werden. In die mixpartijen verloren Stijn Brouwers en Ainara Vandegard na een prima eerste set (19-21) via een barslechte tweede set (4-21). Pepijn Kerkhof en Joëlle Timmers waren constanter, maar verloren wel. Zij eindigden met 16-21 en 17-21 en konden dus ook geen punt aanleveren voor het team. In de eerder gespeelde dubbelpartijen wisten Tim Kanters en Stijn Brouwers pas in de tweede set enig verweer te geven. Dat kwam echter te laat waardoor zij verloren met 6-21 en 15-21. Joëlle Timmers en Ainara Vandegard deden het beter. Zij schoten met een 21-8 prima uit de startblokken en haalden de tweede set met 21-15 binnen. In de singlepartijen was vooral de partij van eerste heer Tim Kanters 'close'. Met 21-23, 19-21 kon het verschil niet veel kleiner zijn. Ook tweede heer Pepijn Kerkhof verloor met 10-21, 15-21. Hiertegenover stonden twee overwinningen van de beide dames in het team: Ainara Vandegard won duidelijk met 21-10, 21-7 en Joëlle Timmers deed het ook prima. Zij won met 21-16 en 21-17 van Nina Bijl.

Programma
Zo. 12 nov. 10.00 uur: BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Scarabee-2
Zo. 12 nov. 10.00 uur: BCL-U15/Totaal Service Laarbeek – BC Oss-U15