Afbeelding
Foto:

Onbezorgde avond voor mantelzorgers

Boerdonk - Gemeente Meierijstad en Stichting Zorg om het Dorp hebben haar waardering uitgesproken tijdens de Boerdonkse mantelzorg bijeenkomst van donderdag 16 november. Maar liefst 55 mantelzorgers waren aanwezig in gemeenschapshuis den Hazenpot voor een overheerlijk diner en avond vol ontspanning.

Rini Weijers opende de bijeenkomst met een warm welkom voor alle aanwezigen. Hij bedankte de gemeente Meierijstad voor de samenwerking om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Tijdens het diner hadden de aanwezigen de gelegenheid om met elkaar in contact te komen en ervaringen te delen.

Na het diner namen Cor Biemans namens Zorg om het Dorp en wethouder Eus Witlox het woord. Cor benadrukte het belang van de mantelzorgers in Boerdonk en gaf aan dat de zorgtaken niet vanzelfsprekend zijn en was blij dat er op deze manier aandacht aan werd besteed.

Wethouder Eus Witlox gaf aan de hand van voorbeelden aan dat de gemeente de inzet van de mantelzorgers bijzonder waardeert en juist deze avond de mantelzorger helpt er even tussenuit te zijn. Het geeft de mantelzorger weer wat extra's om de zorgtaken te kunnen volhouden.

De rest van de avond werd er genoten van het duo Ton & Tonnie uit Udenhout. Ze brachten met hun leuke sketches en liedjes de zaal aan het lachen en lieten de aanwezigen even niet denken aan de thuissituatie.

De avond werd met voldoening afgesloten zowel voor de mantelzorger als organisatie. Rond de klok van 22.30 uur ging iedereen tevreden huiswaarts, met een mantelzorg compliment, een VVV waardebon van de gemeente Meierijstad.

Zorg om het Dorp wil alle aanwezigen, vrijwilligers en personeel van gemeenschapshuis den Hazenpot dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet.