Op de valreep...

Zit je rustig en gezellig in jouw stoel naar de Champions League te kijken, de wedstrijd van de kampioen van ons kikkerlandje vorig jaar, krijg je in de gaten dat het jouw beurt is om jouw tweewekelijkse column te schrijven. Paniek? Nou nee...de hele dag al weet je dat je hem nog moet schrijven en tal van ideeën spelen er dan al door jouw hoofd. Soms heb je hem al vrijdags af, soms in het weekend en soms op het laatste moment, op de valreep dus... Laat nou net dat dan ook het item zijn van dit schrijven, ahum!

En zo was het dus ook weer met Feyenoord, die op de valreep weer net naast dat eerste puntje in de CL pakte. Het was het weer nét niet, en het zal hem in het toernooi met de beker met de grote oren en het vele geld, ook niet meer worden! Ook Quincy Promes heeft met Spartak Moskou een zeker lijkende overwinning net niet weten vast te houden. Deze Russische kampioen moest in de blessuretijd de gelijkmaker incasseren, waardoor hun kansen op vervolg ook klein zijn. Ook Liverpool leek na een halfuur een gewonnen wedstrijd te spelen. Daar waar de helden van weleer in de CL-finale van 2005 terugkwamen van een 3-0 achterstand, werd de evengrote voorsprong deze keer dramatisch weggegeven. En u raadt het al...in de 90 + 3 minuten... Ook was het bij onze grote dartkampioen van Gerwen maar goed, dat hij de grandslamfinale met 16-12 won en het niet liet aankomen op nóg meer legs! Want meteen na zijn laatste dubbel van de wedstrijd liep hij op een drafje van het podium af, om vlug en net op de valreep een plasje te doen.

Het mooie van deze op het nippertje en op het laatste moment-gebeurtenissen, is het feit dat er vaak twee stemmingen om de hoek komen kijken. De ene is vol ongeloof en met verdriet omringd, de ander gaat uit zijn dak en is niet meer te stoppen in zijn vreugdebewegingen.

Dat ik nu deze column op het laatste nippertje opstuur, geeft waarschijnlijk mijn opdrachtgever een tevreden gevoel, maar in weze mij ook... Bij wie zit dan die onvrede, wie is in deze de tweede partij die vol ongeloof zou moeten zijn? De lezer misschien? Nu, al zou u hem lezen 'op uw valreep', ben ik toch nog tevreden hoor!

R. van den Enden