Plezier hebben is belangrijker dan winnen

Sportief en gezellig G-Basketball Toernooi in Lieshout

Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Lieshout - In sporthal 'De Klumper' is op zaterdag 25 november het Lieshouts G-Basketballtoernooi gehouden. Rond 9.00 uur ging de sporthal open en langzaam kwamen de teams binnen gedruppeld.

Om 10.00 uur werd het toernooi geopend en konden ze met een grote groep basketballers beginnen aan de warming-up. De muziek werd verzorgd door Teenevents en onder leiding van stagiaires Tamara en Jarno van Lifestyle Center Laarbeek werden alle spieren lekker soepel gemaakt om daarna te beginnen aan de wedstrijden.

Er werd gespeeld in 2 poules, zodat het qua sterkte gelijk was.Voor Only Friends uit Amsterdam was dit het allereerste toernooi, met enorm veel spanning begonnen ze aan de eerste wedstrijd tegen Vlijmscherp, het ging goed en het Only Friends wist hun eerste winst te behalen. Wat een enthousiasme.

Tussen 12.30 en 13.30 uur was het tijd voor een lekkere lunch. Na de lunch had iedereen weer genoeg energie om de laatste wedstrijden te spelen. Met gezellig wat publiek en na alle wedstrijden gespeeld te hebben werd het duidelijk wie de winnaars waren. In poule 2 won Black Eagles uit Rosmalen en in poule 1 waren Yellow Sox uit Bakel het sterkst.

Tot slot werd er nog een finale van het 'Uitschietertje' gespeeld. Van de 14 deelnemers bleven uiteindelijk Arnold (BC Lieshout) en Bryant (Vlijmscherp) als laatste over. Bryant wist uiteindelijk de mooie prijs te behalen.

Tot slot kregen alle spelers nog een mooie medaille en daarna ging iedereen moe maar voldaan weer richting huis. Wat voor iedereen voorop stond deze dag, was plezier hebben, winnen was mooi meegenomen. Dat is voor iedereen zeker gelukt.

Graag wil de organisatie nogmaals alle vrijwilligers en sponsors bedanken, zonder jullie was dit toernooi niet mogelijk geweest!