Vlnr: Pieter Verschuuren, Greet Buter en Tom Alders
Vlnr: Pieter Verschuuren, Greet Buter en Tom Alders Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Eindelijk huurappartementen in Aarle-Rixtel

Redacteur: Daan Daniƫls
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Aarle-Rixtel - Met enkele ferme klappen geven Tom Alders (Bergopwaarts), wethouder Greet Buter en Pieter Verschuuren (Dorpsplatform Aarle-Rixtel) het officiƫle startsein voor de bouw van 22 huurappartementen in de nieuwbouwwijk het Klavier in Aarle-Rixtel. Een laatste eerste keer zoals directeur Tom Alders van bergopwaarts diverse keren zou zeggen bij het startsein.

"In 2008 hebben we deze grond verworven en stukje bij beetje is deze wijk ontstaan, Wij wilden op deze plek eerst koopappartementen bouwen, maar de verkoop verliep moeizaam. Vorig jaar benaderde Pieter Verschuuren ons met de vraag 'waarom zijn jullie nog niet aan de gang', daarop zijn we met elkaar in discussie gegaan."

De plannen voor de oorspronkelijke koopappartementen verdwenen na een moeizame start in de ijskast bij Bergopwaarts. Maar de schreeuw om nieuwe woongelegenheden in Aarle-Rixtel zorgde er uiteindelijk voor dat de plannen weer te voorschijn kwamen. Met dank dus aan het harde werk van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel. Het Dorpsplatform trok zelf de stoute schoenen aan en stapte naar Bergopwaarts. In een korte periode werd een en ander voor elkaar gebokst. "Na een bijeenkomst in De Dreef wisten we waar er in Aarle-Rixtel vraag naar was. De vraag naar een- en tweepersoonsappartementen is sterk toegenomen", legt Verschuuren uit. "Het is kei belangrijk dat zij hier in Aarle-Rixtel blijven."

Adriaans Bouwgroep gaat de appartementen, net als de andere panden in het Klavier bouwen. "De tien jaar gaan we niet volmaken", doelt directeur Janko Akkers op het feit dat in 2008 de grond werd aangekocht. "In totaal moesten hier 63 woningen komen. Dit zijn de laatste 22. Onze intentie is om ze eind volgend jaar op te leveren, liefst eerder. De vloer van de begane grond wordt nog dit jaar gestort." In het appartementencomplex komen acht twee- en veertien driekamerappartementen (circa 55 tot 75 m2 groot) met huurprijzen tussen de 590 en 640 euro per maand. Alle woningen krijgen een eigen berging op de begane grond.