Onnodig verlies voor RKSV Boerdonk

Boerdonk - RKSV Boerdonk zondag 26 november HVV uit Helmond op bezoek. Een tegenstander waar ze de laatste jaren veel moeite mee hadden. Maar zondag had het hele team er vertrouwen in dat de positieve lijn kon worden door getrokken.

HVV begon sterk en kreeg binnen enkele minuten al wat kansjes. Het verdedigen met twee centrale verdedigers op 1 lijn zit er nog niet helemaal in, maar gaandeweg kreeg men het steeds beter onder de knie en werden de aanvallen van HVV vrij eenvoudig afgeslagen. Voorin werd redelijk goed gespeeld en samen met het middenveld kreeg Boerdonk steeds meer grip op de wedstrijd. Tim van Alphen kon op rechts zijn man uitspelen en gaf vanaf de achterlijn een voorzet op Danny van Velden, stand 1-0.

Dit duurde slechts enkele minuten. Uit een corner die door de verdedigers en keeper niet goed werd ingeschat werd de 1-1 gescoord. De 1-2 voor HVV was lichtjes tegen de verhouding in, maar hij telt wel. Niet goed ingrijpen en de tegenstander te veel vrijheid geven leidde tot deze goal. Binnen het half uur was het alweer 2-2. Dit was een terechte strafschop die door Roel van Alphen hard werd binnen geschoten. Wat hierna gebeurde heeft weinig met voetbal te maken. Een speler van HVV ging door het lint, was het niet eens met de scheidsrechter die dan ook terecht de wedstrijd staakte. Na een afkoelingsperiode werd er toch weer gespeeld. HVV slechts met 10 man.

De tweede helft was er een ander Boerdonk. Ze hadden het erg zwaar tegen HVV en kregen geen grip meer op de tegenstander welke enkele goede kansen kreeg. Boerdonk kreeg ook enkele kansen maar kon niet meer overtuigen. Het was geen team meer wat er op het veld stond. De trainer probeerde met enkele wissels het tij te keren (achterin 1 op 1 spelen) maar HVV bleef vrij eenvoudig op de been. Sterker nog, HVV scoorde nog een doelpunt en dat was niet eens onverdiend. Het begon al donker te worden toen de goed fluitende scheidsrechter affloot. Helaas 0 punten zondag, er had zeker meer ingezeten.