Joep de hond

In ons gezin zijn we ook nog in het bezit van een geadopteerde buitenlandse asielhond, genaamd Joep. Joep is alles bij ons en moest natuurlijk wel even wennen aan de gezinsuitbreiding. Met een van onze eerste wandelingen met de kinderwagen mocht Joep natuurlijk ook mee. Want we wisten uit ervaring dat we dieren er zoveel mogelijk bij moeten betrekken. Nu wandelt het al niet gemakkelijk met zowel een kinderwagen als een hond maar goed, ze moeten beiden wennen.

Nu ga ik bijna dagelijks wandelen met een vriendin én met Joep. Tijdens die wandelingen willen wij wel eens een winkel binnen lopen waarbij Joep buiten even aan een paal wordt vast gebonden. Laat ik even duidelijk maken dat hij dit absoluut niet fijn vindt. Als blijf ik maar twee minuten weg, bij terugkomst wordt Joep bijna gek. Hij gedraagt zich alsof ie een week in de steek is gelaten zonder eten en drinken.

Op een mooie dag ging ik dus met vriendin én met Joep én met Siem in de kinderwagen wandelen. Bij een kledingzaak wilden wij wel even snuffelen. Een kinderwagen kan mee naar binnen, een hond wordt meestal niet op prijs gesteld. Dus Joep werd weer netjes aan een paal vastgemaakt. Recht voor de winkel, zodat we wederzijds goed zicht op elkaar hadden. Siem was natuurlijk warm aangekleed maar ook in de winkel hing een tropische temperatuur. Siem zette het al vrij snel op een huilen wat ook snel over ging in bijna krijsen. Als net oma zijnde had ik nog niet in de gaten dat Siem het wel erg warm had in de kinderwagen. Echter buiten stond Joep, die in een tuigje vast zit, en die had Siem natuurlijk ook horen huilen. Dus ook Joep begon flink te blaffen, wat ie al bijna nooit doet. Maar als net oma zijnde, had ik nog niet in de gaten dat hij begon te blaffen omdat Siem lag te huilen. Terwijl mijn vriendin nog iets aan het passen was, riep ik al naar haar dat ik vast met de kinderwagen naar buiten zou gaan. Dit om zowel Siem als Joep stil te krijgen. Wat schetst mijn verbazing dat echter in een keer Joep de winkel komt binnengestormd, hij had zich helemaal los gewurmd uit het tuigje. Dit was puur uit bezorgdheid voor Siem. Geweldig toch!

Nadat ik buiten was, kon Siem wat afkoelen en Joep was weer gekalmeerd. Siem en Joep: deze vriendschap kon toen al niet meer stuk!

Oma's tip: Ruikt het binnen naar de hond? Strooi wat waspoeder op de grond en laat het een uurtje liggen. Met de stofzuiger het poeder opzuigen. In de kamer ruikt het weer heerlijk fris