Afbeelding
Foto:

Sinterklaasviering tijdens het taalcafé

Laarbeek - De vrijwillige taalcoaches hebben afgelopen maandagmiddag samen met hun buitenlandse gasten het Sinterklaas-dobbelspel gespeeld. Iets wat voor deze mensen natuurlijk helemaal nieuw was.

In de foyer van het Ontmoetingscentrum stonden de schaaltjes met pepernoten en taaitaai al klaar en de cadeautjes lagen ingepakt op tafel. Met ruim 20 personen werd er begonnen aan het dobbelspel. In het begin was het even wennen; wat moet men nu precies doen: pakje uitpakken, pakje naar links geven of met iemand ruilen? Maar al gauw had iedereen de smaak te pakken en werd er onder grote hilariteit druk met de pakjes heen en weer geschoven. Na een uur was het spel voorbij en werd er onderling nog wat geruild of weggegeven, zodat iedereen toch een kleinigheidje mee kon nemen.

Daarna werd er onder het genot van een kopje koffie of thee nog gezellig wat nagepraat. De gasten waren het er allemaal over eens dat het een gezellige middag was geweest, er was in ieder geval flink gelachen. En ook de taalcoaches gingen met een voldaan gevoel naar huis. Ze hadden de buitenlandse gasten op een leuke en ontspannen manier toch weer een mooi stukje van de Nederlandse cultuur mee kunnen geven.

Afbeelding