Rik Iven (2e plaats)
Rik Iven (2e plaats) Foto:

Pieten hindernisbaan bij Judoclub Mariahout

Prijzen voor judoka's bij toernooi in Boerdonk

Mariahout - Drie judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Judoclub Yomotaki te Boerdonk. Rik Iven zat in een poule van drie judoka's. De eerste partij was een gelijkwaardige wedstrijd waarbij de beslissing in het voordeel van Rik viel. De tweede wedstrijd was er helaas geen winst voor Rik te behalen. Rik behaalde een verdiende tweede plaats.

Krijn van Lieshout zat in een poule van 6 judoka's die qua niveau onvoldoende gelijk aan elkaar waren. Na overleg is besloten de poule op te delen in twee poules van drie judoka's waarbij ze het twee keer tegen elkaar op mochten nemen. Krijn moest in de eerste tegenstander zijn meerdere erkennen. De tweede wedstrijd was een stuk spannender en de scheidsrechter besliste in het voordeel van Krijn. De tweede ronde kon Krijn wederom geen tegenstand bieden aan de eerste tegenstander. De tweede partij was wederom spannend. Krijn behaalde een waza-ari score en de winst leek even binnen, maar later scoorde ook zijn tegenstander een waza-ari en helaas viel de beslissing van de scheidsrechter deze keer in zijn nadeel uit. Dit leverde een gedeelde tweede plaats op voor Krijn. Tim Gielens zat in een poule van vijf judoka's. Na zijn goede resultaat in het laatste toernooi had hij deze keer wat meer ervaren judoka's tegenover zich op de mat. Toch kon hij goed mee en met verschillende judo technieken wist hij de partijen in zijn voordeel te beslechten. De eerste wedstrijd won hij op beslissing, de tweede en derde wedstrijd op waza-ari. In de laatste wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Op basis van het aantal gewonnen wedstrijden, mocht hij een tweede plaats opstrijken.

Op maandag 4 december hebben Zwarte Pieten de sinterklaas activiteit van judoclub. De Pieten probeerden samen met de judoka's de cadeautjes over een heuse Zwarte Pieten Hindernisbaan te brengen. In de gymzaal stonden allerlei toestellen opgesteld waarover de judoka's overheen of onderdoor moesten om de pakketjes te kunnen overbrengen. Daarbij was er ook nog het andere team die ze als extra hindernis met zachte ballen probeerde af te gooien. De Pieten en judoka's waren erg fanatiek. Er zaten goede klauteraars bij, misschien ligt er nog een Pieten carrière voor sommige in het verschiet. Samen met de Pieten kregen zij uiteindelijk alle pakketjes overgebracht. Na afloop was er voor alle judoka's wat lekkers.

Afbeelding