Afbeelding
Foto:

Jeugdgemeenteraad Laarbeek gaat naar Amsterdam

Laarbeek - Enkele weken geleden kreeg de jeugdgemeenteraad een workshop over burgerschap. Lisa Hu heeft in de afgelopen 4 jaar een spel ontwikkeld wat met name op scholen gebruikt kan worden om meer te leren over burgerschap, samenleving en de maatschappij. We kennen de samenleving zoals hij is, als we naar buiten kijken. Maar wat nu als er geen samenleving is en je samen met een groepje op een eiland zit en je alles nog moet opbouwen.

Janneke Beniers en Koen van Leuken vertegenwoordigden afgelopen donderdag de jeugdgemeenteraad Laarbeek tijdens de officiƫle lancering van dit spel in de Balie in Amsterdam. 80 deelnemers, jong en oud, verdeeld over 16 teams, speelden het spel in een prachtige grote zaal. Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim, Thijs Roovers docent PO en Hoofdinspecteur van PO en SO Arnold Jonk schoven ook aan om samen met de deelnemers het spel te spelen.

Aan een ronde tafel in de vorm van het spel zelf, speelde Koen en Janneke samen met twee andere volwassen deelnemers het spel. De deelnemers gaan de discussie aan door middel van vraagstellingen zoals; Waar worden huizen gebouwd? Waar is een watervoorziening? Of wat te doen met nieuwe bewoners die aanspoelen op het eiland? De 2 jonge jeugdgemeenteraadsleden hielden zich goed staande tussen de twee volwassenen en kwamen met goede en interessante vraagstukken of meningen.

Het was een leuke een leerzame avond en een eer om als afgevaardigden van onze mooie gemeente hieraan deel te mogen nemen.