Bram Werdens en Nina Sneijers
Bram Werdens en Nina Sneijers Foto:

Op de selfie met Bram Werdens

Redacteur: Nina Sneijers

Beek en Donk – Als je Brams (14) leven in een woord zou omschrijven, dan is dat voetbal. Hij beoefent de sport al zo'n elf jaar lang. Vier dagen per week is hij op de velden van Sparta'25 te vinden. Bram vertelt en zijn moeder vult enthousiast aan.

Op het veld
Bram is al jong begonnen met voetballen. Zijn vader is profvoetballer geweest. Zo is Bram al vroeg in aanraking gekomen met de sport. Het leek hem ook leuk. Hij speelt in het team JO-17 als keeper. Op dinsdag en donderdag traint hij. Op zaterdag speelt hij een wedstrijd. Naast het voetballen bij Sparta '25, voetbalt Bram ook bij Laarbeek United. Dat is een team waarin jongeren uit Laarbeek spelen. Uit iedere kern komen vier spelers die allemaal onder de vijftien zijn. Op vrijdagavonden trainen ze met hun trainers Jaccy van den Enden en Roel van Mook. Ze spelen dan oefenwedstrijden. Zo bereidt het team zich voor op het internationale toernooi in Frankrijk. "Opa is Brams trouwste supporter", vertelt Brams moeder.

Langs de lijn
Naast dat Bram veel op het veld te vinden is, is hij ook langs het veld aanwezig. Zo coacht hij een meidenteam, MO-15. Dat doet hij op zaterdag, samen met Jens van Lierop. Ze gingen een keer samen kijken bij de training. Toen werden ze gevraagd om mee te helpen met het coachen. Dat doen ze nu ongeveer een maand. Brams moeder vertelt dat Bram meehelpt bij Sparty. Sparty is de mascotte van Sparta. Tijdens thuiswedstrijden staat die langs de zijlijn. Het meehelpen is vrijwillig. "Ik vind dat vrijwilligerswerk doen goed voor je is", zegt zijn moeder.

School
Bram gaat naar school in Gemert. Hij zit nu in havo 2 van het Commanderij College, het 'Sleutelbos'. Wanneer hij zijn eindexamens heeft afgerond, wil Bram een sportopleiding doen. Fysiotherapie lijkt hem ook wel wat.

Beek en Donk is het leukste dorp, omdat…
"Omdat je hier veel kan doen, zoals sporten en er zijn veel speelvelden." Ook vindt hij dat de meeste dingen makkelijk bereikbaar zijn. Brams favoriete plaats in Beek en Donk is, niet geheel verrassend, Sparta'25. Naast het feit dat hij er voetbalt, zijn zijn vrienden, met wie hij graag chillt, er meestal ook te vinden. Dat maakt het gezellig natuurlijk.

MooiLaarbeekTeenz hoopt dat Bram Werdens nog veel succes boekt met het voetballen.

Afbeelding