Ook zo!

Ik verheug me al op de komende nieuwjaarsrecepties. Volle zalen met bekenden, vaag bekenden en volstrekt wildvreemden. Daarmee ga ik wensen uitwisselen voor het nieuwe jaar. Dat gebeurt in tweetallen en gelijktijdig. Een kwestie van gelijk oversteken, nietwaar! Terwijl ik handen schud, speur ik alvast naar een volgend 'slachtoffer'. Ik bereid me goed voor op zo'n nieuwjaarsreceptie. U ook? Een geschikte tekst heb ik al, 'De beste wensen !' Deze formule is kort, krachtig en vooral persoonlijk!

Meer weten over mijn strategie tijdens nieuwjaarsrecepties? Allereerst probeer ik de bewegingen van dienbladen en schalen, die door de zaal gaan, te doorgronden. Daar neem ik rustig de tijd voor. "Verloren tijd", hoor ik u denken. Helemaal mis! Ik ben nog nooit met honger of dorst van een receptie thuisgekomen. Integendeel!

Beste lezer, waarschijnlijk ga ik u deze keer 'live' ontmoeten. U een beetje kennende, niet ver van een dienblad met versnaperingen. Waar anders? U bent geen haar beter. Toch? Zullen we iets afspreken? Een soort ritueel? Ik hoor u niet, dus neem ik aan dat u instemt.

We treden elkaar gelijktijdig tegemoet met de woorden. "De beste wensen!" We mompelen gelijktijdig iets over voorspoed en geluk. Scherp houden we de drank en bitterballen in het vizier. We schudden handen, maar kort. We willen onze handen immers vrij hebben. Gelijktijdig nemen we een bitterbal en een drankje van het dienblad. Gelijktijdig heffen we het glas. Gelijktijdig nemen we een forse hap van die overheerlijke bitterbal en gelijktijdig zeggen we heel spontaan en welgemeend: "Prhoho-ohhst".

Als de brand in mijn mond wat geblust is, voeg ik er speciaal voor u, als trouwe lezer van DeMooiLaarbeekKrant, extra tekst aan toe:

De allerbeste wensen voor 2018! Veel goeds voor 2018! Alle goeds voor 2018! Een bruisend 2018. Veel warmte en licht in het nieuwe jaar. Een gezond en gelukkig 2018. Een vitaal en spetterend jaar,… vol met Eigen Wijsheden.

Beste lezer, dit is wat uw columnist, u en zich zelf in grote lijnen toewenst. U deed ook huiswerk. En u hebt ondertussen lang genoeg na kunnen denken. U antwoordt kort en krachtig, uit de grond van uw hart:

"Ook zo!"