Bert Otten neemt honneurs waar per 15 januari 2018

Commanderij College benoemt interim-bestuurder

Gemert/Laarbeek - Het Commanderij College benoemt Bert Otten per 15 januari tot interimbestuurder. Met zijn aanstelling krijgt het Commanderij College een ervaren en verbindende bestuurder.

Bert Otten volgt voormalig bestuurder Carla Grootjen op, die in oktober vertrok. Omdat er signalen van spanningen waren binnen de organisatie, voerde bureau Berenschot in opdracht van de raad van toezicht in de afgelopen maanden een onderzoek uit. Het onderzoek geeft waardevolle inzichten en aanbevelingen om te blijven werken aan de kwaliteit van het onderwijs, de onderlinge samenwerking en de cultuur van het Commanderij College. Aandachtspunt is het herijken van een heldere onderwijsstrategie met daarbij passend leiderschap. De raad omarmt deze aanbevelingen en heeft de nodige acties in gang gezet. Ook de afgelopen periode hebben docenten zich met hart en ziel ingezet voor de kwaliteit van het onderwijs en de leerlingen. Gezien de grote betrokkenheid van medewerkers heeft de raad van toezicht er alle vertrouwen in dat de gewenste veranderingen op het Commanderij College succesvol worden doorgevoerd.

De raad van toezicht heeft besloten om een commissie onderwijs en kwaliteit in te richten om ook op dit punt de toezichthoudende taak goed uit te voeren. Gedurende de interim-periode moet duidelijk worden welk besturingsmodel het best bij de organisatie past. Daarna start de raad van toezicht met de werving van het nieuwe bestuur.

Bert Otten zal als interim-bestuurder nadrukkelijk oog hebben voor het veranderproces en de aanbevelingen van het onderzoek. Met de komst van Otten wordt de periode van waarneming afgesloten.