Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

BETOVERENDE 'FAIRYTALES' VAN ROLLERCLUB DE OUDE MOLEN

Redacteur: Marie-Christine van Lieshout
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Beek en Donk – In een uitverkochte sporthal 'D'n Ekker' gaven 65 rijdsters een spectaculaire show weg. Op prachtige muziek reden rolschaatssters de sterren van de hemel. Ze lieten zien dat RC de Oude Molen in de top van de Nederlandse rolschaatswereld zit.

Uitgesproken mimiek, kleine details en imposante massa-scènes
Een kleine trol drentelt en een konijn schaatst uit haar hol. Langzaam komt de sprookjeswereld tot leven. Via de poort van het sprookjeskasteel komen rijdsters vol overtuiging de zaal in. De allerkleinsten met hun eerste schaatspasjes en iets meer ervaren meisjes, die behulpzaam hun nieuwe collegaatjes begeleiden. Rolschaatsen is een teamsport. Samenwerken, er voor elkaar zijn, is prachtig te zien. Ervaren meisjes en wedstrijdrijdsters schaatsen in fors tempo dicht langs elkaar. Het publiek kijkt ademloos toe hoe een wonderlijk labyrint gevormd wordt. Vanuit kronkelig bochtenwerk staan rolschaatssters ineens in vierkante blokken die lijken te verschijnen uit een kluwen rijdsters, een prachtig visueel effect. Je moet lef hebben om in een grote groep met snelheid schijnbaar kriskras door elkaar te schaatsen. Marloes Kluijtmans geeft als Cinderella een prachtige, dramatische solo weg en ook haar collega Marlou van de Walle is in combinatie met de vertederende kleine rijdsters van de Mini's een lust voor het oog. Van 'Singing in the rain', grappige clowns die hun neusjes optoverden tot kunstig bedachte brandweerauto's, de show was wervelend en helemaal af.

Enthousiaste club met toekomstplannen
Zoals de rolschaatssters op de vloer staan te stralen, zo stralen vrijwilligers achter de schermen. Vrijwilligers delen lief en leed van de club en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Onderdelen van de show zijn meteen graadmeters voor het NK in januari 2018. 'RC de Oude Molen' is weer waar ze wil zijn, op nationaal niveau. Misschien kan dit jaar de stap naar internationaal niveau genomen worden. Dan moet de club trainen in een goede accommodatie en daar schuilen dan ook 'de beren' die tijdens de show niet te zien waren. Rolschaatssters konden pas vanaf 's ochtends oefenen op de grote, zachte vloer van 'D'n Ekker'. Opbouwen van decor gebeurde in twee dagen. Om een club als deze draaiende te houden, is ze afhankelijk van inzet van vrijwilligers en van accommodatie. Enthousiaste vrijwilligers zijn er gelukkig voldoende, maar de club wijkt nu voor trainingen uit naar Mierlo of Someren. Hun eigen trainingsruimte is gedateerd. De vloer moet binnenkort vervangen worden; deze wordt te gevaarlijk, lekkages blijven. Tijdens de show is niets van de zorgen te merken. Rijdsters lijken in de eindscène enthousiast 'te zweven' naar mooie tijden van deelname aan NK en eventueel EK. Hopelijk wordt die 'fairytale' werkelijkheid.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding