Afbeelding
Foto:

Wonen

Beter bouwen
Een fijn thuis is voor iedereen belangrijk. Een plek om te wonen, tot rust te komen en te genieten met vrienden en familie. Aan het dorpsplein, middenin de weilanden of in een kinderrijke buurt. Iedereen moet zijn eigen (t)huis kunnen vinden in ons Laarbeek.

Betaalbaar, koop of huur
Ook in Laarbeek willen we daarom blijven investeren in voldoende betaalbare woningen en sociale huur. Uit ervaring weten we dat het dan niet alleen gaat om de lagere inkomensgroepen. Juist ook de middengroepen moeten een geschikte woning kunnen vinden. Zij vallen vaak net buiten de speciale regelingen en subsidies, maar willen en kunnen ook geen torenhoge hypotheek dragen. En denk aan onze jongeren, de starters op de arbeidsmarkt, die we graag in Laarbeek willen houden of willen laten terugkeren. Daar ligt immers onze toekomst, zij zorgen voor groei. Wij willen nu doorpakken en investeren in de diversiteit van het woningaanbod en in diversiteit van inwoners.

Mogelijk maken
Hoe wij dat vanuit PvdA mede willen realiseren? Door een goede samenwerking met woningbouwverenigingen en snelle besluitvorming over potentiƫle nieuwbouwplekken. Of door het slim hergebruiken van leegstaande panden mogelijk te maken. Door de juiste mensen samen te brengen en eventueel bestemmingsplannen aan te passen. Iedereen die creatieve oplossingen heeft, is bij ons welkom. Bijvoorbeeld een initiatief als Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. We staan ervoor open om nieuwe projecten en woonvormen mogelijk te maken.

Voor een duurzame toekomst
Fijn wonen in Laarbeek is wat ons betreft ook duurzaam wonen. Door energie te besparen met isolatie of zelf op te wekken met zonnepanelen. Ook op het gebied van 'smart home' is steeds meer mogelijk. Wij willen het nemen van dat soort maatregelen stimuleren. Bijvoorbeeld door vanuit de gemeente een aantrekkelijk, collectief aanbod te regelen bij aanbieders uit de regio die goede kwaliteit bieden. Veilig, vertrouwd en voordelig. Ook gemeentelijke panden willen we verduurzamen, daar moet een concreet plan voor komen. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid en blijft in de toekomst een fijne leefomgeving behouden voor onze kinderen en kleinkinderen.

Kies voor meer dan alleen jezelf. Kies voor links in Laarbeek. Stem PvdA.

Hans Strijbosch
www.laarbeek.pvda.nl

Afbeelding