Achterste rij vlnr.: Nico Gilsing, Daan Kuijn, Jorn Gilsing, Len Daniëls, Willem Opheij, Jurgen Verhagen. Zittend vlnr: Thijme Hagedoorn, Len van Vijfeijken, Mauro Gilsing, Rens Verhagen, Ruud Opsteen, Evan Verkuijlen.
Achterste rij vlnr.: Nico Gilsing, Daan Kuijn, Jorn Gilsing, Len Daniëls, Willem Opheij, Jurgen Verhagen. Zittend vlnr: Thijme Hagedoorn, Len van Vijfeijken, Mauro Gilsing, Rens Verhagen, Ruud Opsteen, Evan Verkuijlen. Foto:

ELI JO11-1 ongeslagen kampioen in de najaarscompetitie

Lieshout - ELI JO11-1 trad zaterdag 16 december aan tegen Heeswijk Dinther JO11–1. Ze begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd, het was erop of eronder. Alleen winst kon zorgen voor het zo gewenste kampioenschap.

De spanning was duidelijk zichtbaar op de gezichten van de jongens. De zenuwen spelen de jongens blijkbaar parten, en al vrij snel valt dan ook de eerste tegengoal. Met teleurstelling op het gezicht, en de nodige aanwijzingen van de coaches Jorn Gilsing, Nico Gilsing en Jurgen Verhagen wordt er opnieuw afgetrapt. Maar.. in een vrij korte tijd daarna wist Heeswijk zelfs ook een 2e goal te maken. Het zal toch niet? Gelukkig weet ELI zich daarna goed te herpakken en lukt het Rens Verhagen om vanuit een vrije trap fraai te scoren. Het vertrouwen in een goede afloop is weer helemaal terug. Als Mauro Gilsing daarna ook nog, door een mooi samenspel met Ruud Opsteen, de wedstrijd op een gelijke stand weet te brengen, verdwijnt alle spanning. Vol zelfvertrouwen passeert Daan Kuijn meerdere keren, als een echte snelheidsduivel, zijn tegenstanders en komt hij tot verschillende mooie scoringskansen. Door goed keeperswerk van de goalie van Heeswijk komt het helaas niet tot een doelpunt. Wat is het spannend!

Ook langs de kant is de spanning om te snijden. Ondanks de kou zijn er toch veel supporters komen opdagen om de jongens aan te moedigen. Een mooie voorzet van Rens Verhagen vanaf de cornervlag, resulteert dan in een eigen doelpunt van Heeswijk. Hiermee komt ELI op een verdiende voorsprong. Stand op 3-2, wat ook de ruststand is. Direct na de spelhervatting weet Heeswijk slim gebruik te maken van een gaatje in de verdediging, en lukt het ze om de stand weer gelijk trekken. Maar ELI stelt orde op zaken en vrij snel na de gelijkmaker wordt er weer gescoord door ELI en brengt Len Daniëls de stand op 4 -3. Dit geeft ELI weer lucht, en ze zijn daarna ook niet meer te houden. Het lukt Evan Verkuijlen daarna om ieder volgend schot van Heeswijk op zijn doel prima tegen te houden. Er wordt door ELI goed samengespeeld, en door een mooie pass van Thijme Hagedoorn brengt Liam van Vijfeijken de stand op 5–3. Heeswijk legt zich niet zomaar neer bij een nederlaag en bied nog flinke tegenstand. Het gaat er fel aan toe, wat ELI een vrije trap oplevert aan de linkerzijde voor het doel. Hierdoor krijgt Mauro Gilsing de kans om te scoren en maakt er 6–3 van. Willem Opheij weet samen met Ruud Opsteen goed druk te zetten op de tegenstander, wat uiteindelijk leidt tot een 2de eigen goal van Heeswijk, 7-3.

De laatste 5 minuten gaan in. Het kan toch niet meer fout gaan? ELI blijft scherp tot de laatste seconde. Daarentegen kunnen de supporters hun blijdschap niet meer in bedwang houden, en nog voor het eindsignaal klinkt gaat de eerste vuurpijl al de lucht in. Dit haalt de jongens blijkbaar wel wat uit hun concentratie, waardoor Heeswijk in de laatste seconde de stand nog op 7-4 brengt.

Dat alles mag de pret niet drukken. Eli JO11-1 is kampioen! Met 8 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel en met een positief doelsaldo van 53 doelpunten, zijn deze toppers de verdiende najaarskampioenen! Op naar de hoofdklasse.