Afbeelding
Foto: ingezonden

Terugzien en weer vooruit kijken...

Terugzien in tevredenheid
Over enkele dagen zeggen we het jaar 2017 vaarwel. Wat bracht het jaar ons? Duidelijk waarneembaar bracht het jaar ons economisch herstel. De economische groei in ons land is met ruim 3% in de laatste tien jaar niet meer zo hoog geweest. De werkgelegenheid stijgt rap, het aantal faillissementen vermindert sterk. De buitenlandse handel stijgt, bedrijven investeren weer volop en de consumenten geven meer uit. Er wordt overal veel gebouwd, de burgers renoveren hun huizen. De economische indicatoren staan allemaal op groen. Ook in Laarbeek. Een stevig economisch fundament is een belangrijke waarborg voor ons welbevinden. De Nederlanders zijn tevreden. Ze behoren tot de meest tevreden burgers van Europa volgens de Europese Commissie.

Vooruit kijken
Ja, de materiële welvaart heeft zich hersteld, maar… er is meer dan dat. Hoe zit het met klimaat en milieu, de ouderenzorg, de zorg om minder bedeelden? De aandacht voor de jeugd, de criminaliteit, de eenzaamheid? Zien we naar elkaar om, voelen we ons voor elkaar verantwoordelijk? Hoe gaan we om met andersdenkenden? Voelen we ons veilig? Hoe leefbaar houden wij onze omgeving in de vier dorpen van Laarbeek? Dát zijn de thema's die ons de komende jaren bezighouden. We zoeken naar een goed kompas dat ons de weg wijst.

Programma 2018-2022
Wij, het CDA Laarbeek, hebben geprobeerd op deze en andere vragen een antwoord te vinden. We hebben samen met elkaar gezocht naar kansen en mogelijkheden en ze beschreven in ons program 2018-2022. Vooral de principes van gedeelde verantwoordelijkheid, duurzaamheid en solidariteit waren daarbij onze leidraad. Op een goed bezochte Algemene Ledenvergadering is twee weken geleden het verkiezingsprogramma vastgesteld. Vanaf januari staat het op facebook van CDA Laarbeek.

Dank
In verschillende sessies hebben we met het maatschappelijke veld gesproken. Met ondernemers, vrijwilligers, natuurorganisaties, seniorenbonden, ze hebben allemaal inbreng gehad. Samen met elkaar zien we kansen voor de toekomst. Ik wil namens het CDA Laarbeek allen die aan de discussies hebben deelgenomen van harte danken. Aan het eind van dit jaar wil ik graag danken onze wethouder, de fractie en de medebestuursleden, voor hun grote inzet en betrokkenheid in dienst
van het gemeenschappelijk belang. Samen zien we kansen!
Ik wens u allen een voorspoedig 2018.

Jacques Kals,
voorzitter CDA Laarbeek

Afbeelding