Nanette Schönhoff-Gouw (r) wordt verrast met de vele kerstpakketten die voor haar zijn gemaakt
Nanette Schönhoff-Gouw (r) wordt verrast met de vele kerstpakketten die voor haar zijn gemaakt Foto:

Een kar vol kerstpakketten voor Nanette:

Inwoners Aarle-Rixtel verrassen gewaardeerde pakketbezorgster

Aarle-Rixtel - Totaal overdonderd nam Nanette Schönhoff-Gouw donderdag de kerstpakketten in ontvangst die Aarle-Rixtel voor haar had verzameld. Dertien dozen en een tas vol geschenken kreeg ze overhandigd. Initiatiefneemster Els van Beek kwam op het idee door een recentelijk Facebookbericht in de rubriek 'Je bent een Aarle-Rixtelnaar als..' Daar ging het gerucht dat Nanette weg zou gaan uit Aarle-Rixtel waarna tientallen mensen aangaven haar niet kwijt te willen.

"Wordt telkens blij van 't altijd vrolijke gezicht van Nanette"
"Nanette Rules! Nog nooit zo een klantvriendelijke bezorgster gezien! Echt top!"; "Nanette blijf alsjeblieft. Je bent de stralendste postbezorgster die ik ooit heb gekend. Power woman"; "Wordt telkens blij van t altijd vrolijke gezicht van Nanette Schönhoff-Gouw. Weet vaak precies wanneer ik aan 't werk ben en komt dan tussen de middag met haar pakket." Dit zijn zomaar een paar reacties van de vele die de inwoners van Aarle-Rixtel op Facebook plaatsten. Nanette zelf reageerde al snel om aan te geven dat ze niet weggaat. Alleen werd haar route ingekort omdat het te druk was geworden.

"Ik heb wel honderd mensen aan de deur gehad om iets af te geven"
Els van Beek bedacht dat al die waardering voor Nanette wel eens omgezet mocht worden in een ludieke actie. In een eigen besloten groep riep ze vrienden en bekenden op om iets bij haar langs te brengen om een kerstpakket samen te stellen. Ze mochten haar bericht wel delen, maar niet openbaar zetten, want het moest een verrassing worden voor de pakketbezorgster. "Het idee dat iedereen in het dorp haar een warm hart toedraagt en haar waardeert. Het is vaak gemakkelijk om kritiek te uiten, daarom vond ik het leuk nu eens een compliment te geven. Ik had niet verwacht dat het zo uit de hand zou lopen. Ik heb wel honderd mensen aan de deur gehad om iets af te geven."

"Ik wist er echt helemaal niks van!"
Als Nanette de kar vol kerstpakketten in haar bus laadt en van de eerste verbazing is bekomen, laat ze nog maar eens weten hoe geweldig ze het vindt. "Ik wist er echt helemaal niks van! Nou ik hoef me met de kerst niet te vervelen", grapt ze met een blik op de vele dozen. Op de vraag hoe het kan dat ze altijd zo vrolijk en vriendelijk is, roept ze meteen: "Ik behandel de mensen zoals ik zelf ook behandeld wil worden."

Afbeelding