Overleg tijdens Kwizut 2017 met de leiding van Team Clier (vlnr.): Ine Merkelbach, Jos Kluijtmans en Marthijn Junggeburth
Overleg tijdens Kwizut 2017 met de leiding van Team Clier (vlnr.): Ine Merkelbach, Jos Kluijtmans en Marthijn Junggeburth Foto:

Kwizut: óók bij Badminton Club Lieshout

Lieshout - Dat Badminton Club Lieshout meer is dan alleen badminton, is algemeen bekend. Ook dit jaar heeft Badminton Club Lieshout weer deelgenomen aan Kwizut: dé kennisquiz van Laarbeek. Na een gezellige quizavond met team 'Clier' is het nu afwachten of de prestatie van afgelopen jaar (20ste plaats) geëvenaard of misschien wel verbeterd kan worden. Eerste conclusie na een avond blokken was overigens wel dat het érg veel en moeilijk was.

Kwizut
De organisatie van team 'Clier' was deze derde keer bij Ine Merkelbach, Jos Kluijtmans en Martijn Junggeburth weer in prima handen. Zij hadden een team van ruim 20 mensen opgetrommeld die vanaf een uur of zes binnendruppelden in de kantine van sporthal de Klumper. Onder technische begeleiding van Tim van Bommel werden de laptops en iPads geïnstalleerd om, zodra de vragen binnen zijn, volledig bewapend ten strijde te kunnen trekken. Bianca Heuvelmans en Ine Merkelbach waren uitverkoren om de vragen en opdrachten op te halen in sporthal d'n Ekker in Beek en Donk.

Puzzelen
Terug in 'het zenuwcentrum' werden de vragen en opdrachten verdeeld onder de opgekomen puzzelaars en begon het serieuze werk. Het was bewonderenswaardig te zien hoe alle leden enthousiast begonnen en ook tot het einde fanatiek bleven in het beantwoorden van de vragen. Natuurlijk waren er ook buitenopdrachten: het mobiele team, Jos Kluijtmans en Martijn Junggeburth, kwam behoorlijk verkleumd van hun tocht terug. Belangrijker was dat ze wel weer wat antwoorden hadden verzameld. Intussen had Diony Janssen al een heuse scoutingvlag gemaakt en werd er aan de exact gemaatvoerde bakschort gewerkt. Op alle terreinen werd actief aan een bijdrage gewerkt ter invulling van een van de vele opdrachten die uit de box kwamen of van de floppy-disc werden gehaald. Ook de TV-vragen van Burgemeester van der Meijden werden volop bediscussieerd. Tegen 23.00 uur moest de teamleiding het dringende verzoek doen om alles in te leveren zodat de fantastische dragqueen Jos Kluijtmans tijdig de box van het team in kon leveren. Kortom: Badminton Club Lieshout kan (weer) terugkijken op een zeer geslaagde activiteit: nu even afwachten welke positie deze inspanning op gaat leveren.

Nieuwjaarsborrel
Ook dit jaar trapten de Lieshoutse badmintonners het nieuwe jaar af met een nieuwjaarsborrel. Tijdens deze borrel, op woensdag 3 januari in sporthal de Klumper, brachten de sporters elkaar de beste wensen over voor het nieuwe jaar.