Afbeelding
Foto:

Peel brede Kringloop gestart

Beek en Donk - Boedel Totaal heeft met de stichting Kringloop de Peel een start gemaakt waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Boedel Totaal laat hierbij het commerciƫle varen en gaat zonder winstoogmerk verder.

Ze willen werkgelegenheid bieden aan mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen. Met dat doel voor ogen hebben Rob en Anita van Alfen uit Beek en Donk vorig jaar Stichting Kringloop de Peel opgericht. De ondernemers achter Boedel Totaal woningontruimingen willen samen met de Peelgemeenten kijken wat ze kunnen bereiken voor de doelgroep.

Boedel Totaal was 3,5 jaar gevestigd in de passage op de hoek van het Heuvelplein en de Pater Becanusstraat in Beek en Donk en zal nu in zijn geheel overgaan in Stichting Kringloop de Peel. 12,5 jaar geleden startten Rob en Anita van Alfen hun bedrijf Boedel Totaal waarin Woningontruimingen en bedrijfspanden na bijvoorbeeld overlijden of scheiden voorkwamen. Doordat die ontruimingen altijd wel bruikbare spullen opleverden, besloten zij er een kringloopwinkel bij op te richten.

Het idee voor een stichting kwam voor Van Alfen niet uit de lucht vallen. Voorjaar 2016, na Pasen, verbrijzelde van Alfen de kop van zijn beide onderbeen botten en kon daardoor 4 maanden niet lopen. Dat is een behoorlijke handicap als je dagelijks woningen moet ontruimen. Dat van Alfen zo lang uit de roulatie was, heeft hem aan het denken gezet. Hoe kun je werken met zo'n handicap? Toen er gaandeweg de afgelopen 2 jaren steeds meer bezoekers uit Gemert en omgeving kwamen, besloot van Alfen actie te ondernemen en een stichting op te richten. Omdat er volgens van Alfen in de Peelgemeenten nog ruimte is voor een kringloopstichting, die ook nog een werkvoorziening is voor een zwakkere groep in de samenleving.

Een definitief bestuur is aangesteld en vanaf 1 januari 2018, zullen Rob en Anita Van Alfen als leidinggevende in loondienst treden. Daarbij worden alle kringloopgoederen direct aan de stichting geschonken. Ook zijn ze nu aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Hierdoor zijn ze direct een stuk sterker en hopen hierdoor ook beter aansluiting te krijgen bij de diverse gemeenten in de Peel.

Vrijwilligers zijn bij de nieuwe stichting welkom. Ze willen zo snel mogelijk 6 dagen in de week open gaan en ook op vrijdagavond een koopavond organiseren. Daar zijn natuurlijk vrijwilligers bij nodig.

Samenwerken met andere stichtingen gaat een speerpunt worden. Ook zoeken naar een groter betaalbaar pand is een must. Het huidige pand gaan ze, als het contract is afgelopen, verlaten. Het biedt niet genoeg ruimte voor het verrichten van extra werkzaamheden zoals de reparatie van meubels of andere zaken.

Als u vragen heeft, mag u natuurlijk altijd bellen. U kunt hen bereiken via 0492-330313.