Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

169 Kinderen actief bij 15e Scholenhandbaltoernooi BEDO

Redacteur: Rudy van den Enden
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - Handbalvereniging BEDO hield woensdag 3 januari voor de 15e keer het Laarbeekse Schoolhandbaltoernooi. Plaats van handeling was Sporthal D'n Ekker, waar het goed toeven was, omdat het buiten hard waaide, regende en het voor de eerste keer 'echt koud' was. Dat deerde dus 30 teams van 8 basisscholen helemaal niet en zo speelden 169 kinderen uit de groepen 6 tot en met 8, heel fanatiek het spelletje handbal op 3 wedstrijdveldjes. Deze veldjes waren uiterst vakkundig 'uitgetekend' door tal van vrijwillige BEDO-leden.

"Bij onze handbalvereniging is het voornaamste doel handballen, maar binnen onze vereniging wordt ook veel tijd en aandacht besteed aan andere activiteiten, zoals dit scholenhandbaltoernooi." Aan het woord is Laura van Kesteren, één van de vele leden die acte de préseance geven tijdens deze dag. Waar haar medeleden de wedstrijden fluiten, elkaar helpen in het uitwerken van de scores en op de achtergrond er samen voor zorgen dat alles soepel verloopt. En dat deed het, getuige de bevlogenheid en betrokkenheid van de kinderen, het enthousiasme van de algehele begeleiding, de organisatie en niet te vergeten het voltallige publiek, dat de weg naar D'n Ekker heel gemakkelijk had gevonden.

En dat heeft zeker één van al deze sportieve kinderen ook gedacht: "Het werd eens tijd dat we gingen bewegen na al die feestdagen, waar we alleen maar gezeten, gegeten en gedronken hebben!"

Laura vertelt nog enthousiast wie er in de ochtend gaan spelen vanaf 9.00 uur en wie er 's middags aan de beurt zijn. "De groepen 6 en 7 spelen in vijf poules met groepen van jongens, meisjes en een gemengde groep en 's middags wordt er gespeeld in twee poules met de groepen 8 en ook hier met jongens-, meisjes- en gemengde teams. Alle wedstrijden zullen 12 minuten duren."

De vele fanatieke supporters moedigden deze dag hun 'handballers' erg gedreven aan, waarbij de coaches en natuurlijk ook 'hun' sporters geweldig hun best deden. Dat hebben ook de Wethouders van Zeeland, Briels en Buter gezien, die natuurlijk niet voor niks hierbij aanwezig waren. Zij waren uitgenodigd, door de sterk groeiende handbalvereniging, om de prijzen voor deze dag uit te reiken en er zo een extra sportief tintje aan te geven. Hieronder worden de eindstanden voor deze geslaagde dag weergegeven:

Poule A: Groep 6 jongens
1. De Sprankel; 2. De Bernadetteschool 1; 3. De Bernadetteschool 2; 4. De Raagten

Poule B: Groep 6 jongens/gemengd
1. De Raagten; 2. De Heindert / De Muldershof 1 & De Muldershof 2

Poule C: Groep 6/7 meisjes
1. De Raagten; 2. De Sprankel; 3. De Bernadetteschool 2; 4. De Bernadetteschool 1; 5. De Muldershof

Poule D: Groep 7 jongens/gemengd
1. De Muldershof; 2. 't Otterke; 3. De Driehoek

Poule E: Groep 7 jongens
1. De Raagten; 2. De Sprankel 1 & De Bernadetteschool; 3. De Sprankel 2

Poule F: Groep 8 meisjes/gemengd
1. De Driehoek; 2. De Bernadetteschool; 3. De Muldershof; 4. 't Otterke

Poule G: Groep 8 meisjes/gemengd
1. De Bernadetteschool 1; 2. De Sprankel; 3. De Bernadetteschool 2 & De Heindert; 4. De Brukelum & De Raagten

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding