FC Avondrood hervat competitie met een gelijkspel

Aben & Slag Advocaten snoept koploper een puntje af

Beek en Donk - Een verrassende puntendeling zo aan het begin van het nieuwe kalenderjaar in het duel tussen koploper Café-Zaal de Tapperij en middenmoter Aben & Slag Advocaten. De Tapperij, dit seizoen nog ongeslagen en pas eenmaal met puntverlies uit de zaal gestapt, beet zich in dit duel flink vast op het taaie Aben & Slag.

T. Kuypers zette de advocaatmannen zelfs op een 1-0 voorsprong een kwartier voor het einde. Een grote verrassing hing in de lucht, totdat M. Coppens vier minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker aantekende. Met een 1-1 eindstand startten beide ploegen het nieuwe kalenderjaar in evenwicht.

Een evenwicht was ook bereikt na 36 minuten zaalvoetbal tussen FC Avondrood en Rijwielhandel van den Berg. De beide B-klassers wisten elkaar niet zodanig te pijnigen dat er een overwinnaar uit de strijd kwam. FC Avondrood nam al snel de leiding, welke tien minuten later ongedaan werd gemaakt. Kort daarop nam de Rijwielhandel een kleine voorsprong, maar Avondrood had zich voorgenomen ditmaal geen nederlaag te moeten incasseren en kwam op zes minuten voor het eind op gelijke hoogte: 2-2.

Koploper Hurkmans Plaatwerk BV had in een directe confrontatie met de nummer 2, Meulensteen/ van Lieshout, de kans om haar voorsprong nog verder uit te breiden. Meulensteen daarentegen kon de achterstand verkleinen tot 2 punten en dan zou het weer spannend worden in de B-klasse. Scenario 1 gebeurde, waardoor de voorsprong nu 8 punten is in het voordeel van Hurkmans. Het ging overigens niet zonder slag of stoot en het was aan G. Hurkmans te danken dat de overwinning mee de tas in kon. Halverwege het duel maakte hij de enige treffer, waardoor Hurkmans er met een 1-0 zege vandoor ging.

Er waren deze avond ook 3 punten voor BrabantTent. Zij troffen in Café Thuis een volhardende opponent, getuige de laatste weken, waarin Café Thuis dichter en dichter bij haar eerste zege lijkt te komen. Dat gold ook voor dit duel, ware het niet dat BrabantTent steeds de overhand had. De voorsprong werd tot drie keer toe gerealiseerd, waarna R. van Gend met zijn tweede van de avond de hoop op een goed resultaat voor Café Thuis aan diggelen schoot. T. van der Aa maakte met zijn tweede doelpunt het nog wel even spannend, maar de 5 secondes die nog over waren bleken te kort voor een magistrale eindfase. BrabantTent won met 4-3.