Ine Merkelbach: vrijwilliger van het jaar bij Badminton Club Lieshout
Ine Merkelbach: vrijwilliger van het jaar bij Badminton Club Lieshout Foto:

Nieuwjaarsborrel Badminton Club Lieshout

Ine Merkelbach benoemd tot 'vrijwilliger van het jaar'

Lieshout - Ine Merkelbach is bij aanvang van het nieuwe jaar benoemd tot 'vrijwilliger van het jaar' bij Badminton Club Lieshout. De benoeming, die (aan haar via skype) bekend gemaakt werd op de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel van deze sportvereniging, was unaniem. Ine heeft zich het afgelopen jaar opvallend veel als vrijwilliger ingezet en o.a. de kar (mede) getrokken bij de verenigingsdeelname aan de Gezondheidsrace 2.0 en Kwizut.

Belangrijk
Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor een sportvereniging in het algemeen en voor Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Vrijwilligers zijn de kurk waarop de vereniging drijft en blijft drijven. Bij te weinig vrijwilligers zinkt de vereniging dan ook direct weg. Binnen kleine verenigingen, net als Badminton Club Lieshout, is geen ruimte voor betaalde krachten en moeten alle activiteiten verricht worden door vrijwilligers. Badminton Club Lieshout is in de gelukkige omstandigheid dat het héél veel vrijwilligers heeft. Bijna iedereen die (senior)lid is van de vereniging doet ook wel iets voor de vereniging. Daar zijn ze zéér trots op.

Gezondheidsrace 2.0
Ine Merkelbach is zo'n vrijwilliger die iedere week lekker komt sporten en zich daarnaast regelmatig inzet voor enkele specifieke activiteiten. In de afgelopen (anderhalf) jaar heeft zij zich met name gestort op twee, voor de vereniging, belangrijke activiteiten. Zij heeft, uiteraard samen met andere vrijwilligers, de kar getrokken bij de deelname van Badminton Club Lieshout aan de Gezondheidsrace 2.0, die door de gemeente Laarbeek werd georganiseerd. En, zoals ze nu weten, is die inspanning absoluut niet voor niets geweest: Badminton Club Lieshout heeft de Gezondheidsrace 2.0 als overall-winnaar afgesloten en heeft daarnaast óók nog eens enkele goedbezochte en leuke activiteiten gehad. Een prestatie van formaat die mede toe te schrijven is aan de inspanningen van Ine. Wát een inzet.

Kwizut
Ook bij haar tweede speerpunt, Kwizut, is Ine niet aflatend actief. Ze leidt deze activiteit met duidelijke hand en heeft er voor gezorgd dat deze activiteit inmiddels een belangrijke, jaarlijks terugkerende, nevenactiviteit is op de kalender van Badminton Club Lieshout. Ook heeft ze er met haar enthousiasme voor gezorgd dat veel badmintonners (én hun naasten) de datum van 29 december voortaan standaard gereserveerd in hun agenda hebben staan. Afgelopen jaar heeft ze bijna 30 leden en hun naasten opgetrommeld en samengebracht, waarna samen met hen een leuke quizavond werd gehouden en ook nog eens een keurige 20ste plaats werd gescoord. Ook dit jaar was Ine weer de belangrijke organiserende kracht achter het team 'Clier', dat ook dit jaar weer een poging heeft gewaagd hoog te scoren in de dorpsquiz.

Badminton Club Lieshout is erg blij met dit soort actieve vrijwilligers die één of meerdere activiteiten oppakken en succesvol maken. Om die reden was het bestuur van de vereniging het er dan ook unaniem over eens dat deze keer Ine Merkelbach de eretitel 'vrijwilliger van het jaar' mag dragen.