Gerardus Brouwers en Cecilia Jongerius
Gerardus Brouwers en Cecilia Jongerius Foto:

Boerenbruidspaar Raopersgat wil verloven

Lieshout - Om erop te kunnen vertrouwen dat het aanstaande boerenbruidspaar de stap naar het on-echt huwelijk op maandag 12 februari kan zetten, heeft de Commissie Boerenbruiloft Raopersgat op donderdagavond 18 januari enkele leuke beproevingen voor het boerenpaar Cecilia Jongerius en Gerardus Brouwers in petto.

Onder toeziend oog van de bewoners en omwonenden van verzorgingshuis Franciscushof zullen zij deze beproevingen moeten ondergaan waarna een deskundige jury aan de hand van de geleverde prestaties beoordeelt of de boer en boerin elkaar vervolgens met een gerust hart de trouwbelofte kunnen doen. Hun getuigen Thomas Vlemmix en Christiana van de Wijdeven hebben hierbij een niet onbelangrijke ondersteunende rol.

De verloving van het trouwlustige koppel is voor de Franciscushofbewoners een leuke en interactieve activiteit in deze koude en donkere periode van het jaar. Voor de boerenbruiloftorganisatie is het een mooie gelegenheid om het boerenpaar en hun getuigen beter te leren kennen.

Als het doorgaat zal het onecht huwelijk tijdens een openbare bijeenkomst op maandag 12 februari in residentie 'Het Raopershuis' aan de Grotenhof in Raopersgat worden voltrokken. Daar is dan om circa 12.00 uur de geurig dampende petazzie met worst te koop. De huwelijksceremonie begint om 13.00 uur en is dus voor iedereen gratis toegankelijk. Na de ludieke inzegening begint omstreeks 15.30 uur de receptie en aansluitend is het boerenbal.