Alexander Brutsaert (l) en Bart Vermaeten (r)
Alexander Brutsaert (l) en Bart Vermaeten (r) Foto:

Op de selfie met… Bart Vermaeten

Redacteur: Alexander Brutsaert

Lieshout - Er hangt een rustig sfeertje op de Crommenacker 10. Zo kun je Bart Vermaeten ook omschrijven. Hij wil zijn verhaal kwijt aan de MooiLaarbeekTeenz.

Wie is Bart?
Bart Vermaeten (11) woont in Lieshout met zijn ouders en oudere broer Mark (13). Hij woont nu dan in Lieshout, toch komt hij ergens anders vandaan. Bart en Mark zijn geboren in Maastricht en in 2008 verhuisd naar Lieshout. Ook zijn ouders komen niet uit Brabant. Zijn vader komt uit Zevenaar en zijn moeder is van Friese afkomst. De jongens hebben de achternaam van hun vader, maar hun moeder heeft ondanks dat ze getrouwd is, haar eigen achternaam behouden. Barts hobby is voetballen bij RKVV ELI en met name het staan onder de lat. Verder houdt Bart erg van buitenspelen, en daarom is hij ook vaak in dichtstbijzijnde speeltuintjes te vinden. Ook speelt hij graag op zijn keyboard. Nu zit hij nog in groep 8 van de Sprankel en hij wil volgend schooljaar naar het havo/vwo op het Commanderij College in Gemert. Als hij zichzelf mag omschrijven, dan vindt hij zichzelf aardig, rustig en behulpzaam. Zo denken de bekenden van Bart ook over hem.

Bart over Lieshout
Bart vertelt: "Er is veel te doen in Lieshout, bijvoorbeeld Energyteens en basketbal- en voetbaltoernooien. Het leukste in Lieshout vind ik het sportpark van ELI, omdat ik daar graag voetbal. Als ik een plek mag aanraden aan andere mensen, dan is dat Cafetaria Slegers. Daar is lekkere friet en zijn lekkere snacks." Bart is zelf zo enthousiast en positief over Lieshout dat hij eigenlijk geen dingen ziet die hij graag anders wil zien. Maar of Bart hier zijn hele leven wil blijven wonen, dat weet hij niet.

Zijn tip/idee en droom
Bart heeft als tip buiten Lieshout: Ga eens naar een wedstrijd van PSV in het Philips Stadion. Hij is van mening dat deze wedstrijden vaak leuk zijn en ook vanwege de goede en gezellige sfeer in het stadion. Natuurlijk moet je dan wel voor PSV zijn. Zijn broer houdt ook van voetbal, alleen ontstaat er bij Bart thuis vaak strijd welke voetbalclub nou beter is. Bart is PSV-fan en Mark steunt FC Twente. Als Bart een droom heeft, dan is dat om profvoetballer te worden. En ooit hoopt hij een dag mee te lopen met zijn idool, Manuel Neuer, de Duitse keeper van Bayern München.

Afbeelding