Foto:

Huldiging jubilarissen

Nieuwjaarsreceptie bij RKSV Boerdonk

Boerdonk - Bij RKSV Boerdonk was afgelopen zondag gelegenheid om elkaar al het goeds voor 2018 toe wensen. In een volle kantine op de Kerveheester was het weer lekker gezellig, en werd er onder het genot van een hapje en een drankje weer volop bij gebuurt.

Voorzitter Mieke v.d. Doelen nam het woord om iedereen welkom te heten en blikte nog even terug op het afgelopen jaar, maar had haar blik en dat van het bestuur alweer op de toekomst gericht. Ook was er weer tijd om enkele mensen in het zonnetje te zetten. Paul van Alphen werd gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap bij RKSV Boerdonk. Paul is van zijn geboorte al lid, tevens draagt hij ook zijn steentje bij als vrijwilliger van de club. Hij is lid van de kampcommissie, heeft zijn wedstrijden bij de jeugd gefloten, en is regelmatig achter de draaitafel te vinden in de kantine. Hierna waren de 40-jarige jubilarissen aan de beurt. Marijn Donkers, ook een clubman die jaren in het vaandelteam gespeeld heeft, trainer/leider van menig elftal is geweest, en jarenlang in de activiteiten commissie heeft gezeten. Marco Tillemans ook een oud 1e elftalspeler, en die ook zijn handen uitsteekt voor zijn clubje, als jeugdleider/trainer, heeft achter de schermen veel werk verricht i.v.m. de privatisering en zit nu in de feestcommissie, die over het 50-jarig bestaan van RKSV Boerdonk gaat. Als derde jubilaris was Eric Bouw aan de beurt, Eric is bijna altijd op het sportpark te vinden als vlagger bij Boerdonk 1, klusjesman op zaterdag, op maandagavond poetst hij de kleedhokken en zo kunnen ze nog wel even doorgaan.

Na een kleine pauze nam Riny van Deursen het woord als afgevaardigde van de KNVB. Hij kwam drie leden van RKSV Boerdonk onderscheiden met de zilveren KNVB speld. Riny Opheij werd naar voren geroepen en bedankt voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk, zoals scheidsrechter, trainer/leider van vele elftallen, keeperstrainer, en zijn vele klusjes die hij op de voetbalclub al gedaan heeft. Roy Huijbers kreeg ook een zilverspeldje, Roy heeft plaats in het jeugdbestuur, is trainer/leider en valt ook vaak in als trainer/leider. Roy heeft veel werk verricht (en nog steeds) in het samenwerkingsverband tussen Boerdonk en Keldonk. Op zaterdag steekt hij zijn handen ook uit de mouwen, om mee aan te pakken. En hij zorgt dat de lijnen op de voetbalvelden staan. Als laatste was Henri Penninx aan de beurt om in het zonnetje gezet te worden. Henri is al vele jaren bestuurslid van RKSV Boerdonk, is op zondag scheidsrechter en mochten er elftallen spelers te kort komen, dan speelt hij nog altijd mee, maar niet bij Boerdonk 1, zegt hij. Ook is hij leider van Boerdonk 3. Heeft al vele hand- en spandiensten op de club gedaan. Henri zit in menig commissie, van scheidsrechters tot de feestcommissie, kortom een duizendpoot.

RKSV Boerdonk wil deze 7 personen van harte feliciteren met hun jubilaris, en hun zilveren speld. Wat deze 7 mannen wel gemeen hebben is dat er geel-zwart bloed door hun aderen stroomt en daar is de club heel blij mee. Nogmaals bedankt voor het vele werk wat jullie gedaan hebben en nog doen voor RKSV Boerdonk.

Uitreiking van de zilveren KNVB speld