'Waar ligt de grens'?

Kolderzitting in Beek en Donk

Beek en Donk - De Kolderzitting; elders in Brabant al tientallen jaren een daverend succes. Nu ook in Beek en Donk! Een Kolderzitting is een volkstheater waar prominente Beek en Donkenaren op ludieke wijze hun verhaal vertellen met dit eerste jaar als thema 'Waar ligt de grens?'.

Deze Kolderieke primeur speelt zich af op carnavalszondagochtend in het tot een volledig omgetoverd kolder-theatercafé In de Burcht aan het pittoreske Heuvelplein. De deuren gaan open om 9.00 uur waar de gasten tot 10.00 uur worden onthaald door 'Het Kolder Presidium' en voorzien worden van een gratis carnavalsontbijt in de vorm van 'mik mi ei'.

Van 10.00 tot 10.30 uur gaan ze gezamenlijk repeteren omdat de interactie tussen De Kolderaars en het publiek een belangrijke garantie is voor een Kolderieke sfeer. Klokslag 10.30 uur beklimt de eerste Kolderaar het spreekgestoelte om zijn kolder over het publiek uit te strooien. Let op, er mag gelachen worden. Tot circa 12.00 uur kolderen de kolderaars er luchtig op los.

Maar.. wie zijn die kolderaars dan?
Deze veelgehoorde vraag is de afgelopen weken regelmatig gesteld aan leden van Het Kolderpresidium. Welnu, de Kolderorganisatie maakt bij deze, met gepaste trots, de eerste prominente Kolderaars bekend, te weten: Burgemeester Frank van der Meijden, Foute Vinylshow presentator Stephan van Schijndel en O&U Voorzitter Pierre Heesakkers.

Het Kolderpresidium heeft nog meerdere prominente dorpsgenoten bereid gevonden om deel te nemen aan deze eerste ludieke Kolderzitting. In de volgende berichtgeving maken zij ook deze namen, met gepaste trots, graag bekend.

Na afloop van deze eerste Kolderzitting blijft het gezellig en wordt iedereen 'al borrelend' uitgenodigd om deel te nemen aan een vruchtbare Kolderieke nabeschouwing. Toegang is gratis op vertoon van uw gratis vrijkaart. Zorg dat u deze gratis vrijkaarten te pakken krijgt, dit mag u niet missen!

Blijf hen volgen via Facebook (FB Kolderzitting Ganzendonck) waar verdere Kolderinformatie verstrekt wordt en ook de namen van de overige prominente Kolderaars nog bekend gemaakt gaan worden. Tot op de Kolderzitting!