Afbeelding
Foto: De Zorgboog

Zorgmakelaar wijst de weg in 'zorg-doolhof'

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de regelgeving en financiering van de gezondheidszorg. "Voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, is het vaak ingewikkeld daarin de juiste weg te vinden", aldus Marieke van der Hoff-van der Burgt. "Als onafhankelijk zorgmakelaar kan ik hen daarbij adviseren en ondersteunen."

Marieke is actief als zorgmakelaar, een functie mogelijk gemaakt door ledenorganisatie Zorgboogextra en de Zorgboog. "Ik help mensen wegwijs te maken in het doolhof aan wet- en regelgeving, instanties en zorgproducten. "Mensen worstelen met vragen als 'Waar moet ik beginnen, wat heb ik eigenlijk precies nodig, onder welke regeling valt dat en hoe wordt dat gefinancierd?'. Ik ga met de mensen in gesprek en samen maken we wensen en behoeften inzichtelijk en bekijken we welke producten en/of diensten hierop het beste aansluiten. Als zorgmakelaar ben ik onafhankelijk. Dat betekent dat ik niet alleen de Zorgboog, maar ook andere zorgaanbieders bekijk. Indien nodig kan ik ook bij het aanvragen van hulpmiddelen of zorg ondersteunen"

Heeft u of uw familie zorg en ondersteuning nodig en wilt u daarover graag in gesprek met Marieke? Neem dan contact op met de Zorgboog, tel. 0900 899 8636. Voor leden van Zorgboogextra zijn de diensten van de zorgmakelaar gratis. Meer info via www.zorgboogextra.nl.