Deelnemers finalepoule WAC bekend

Beek en Donk – In het WAC-bekertoernooi zijn de deelnemers voor de finaleronde bekend. Op donderdag 24 mei strijden drie teams uit de A-klasse en één team uit de B-klasse onderling om de winst in dit prestigieuze toernooi.

De eerste finalist is een frequent deelnemer aan de finaleronde. Veelvuldig sluiten ze deze ook winnend af. Café-Zaal de Tapperij rekende eenvoudig af met DK Garagebedrijf, uitkomend in de B-klasse. De Tapperij versloeg hen met 9-1. Grote man aan Tapperij-zijde was R. Martens die zijn broer in een onderlinge strijd dus ruimschoots versloeg. Voor DK eindigde zo het bekertoernooi in de kwartfinale, daar waar ze verleden jaar de finalepoule nog wisten te bereiken. De Tapperij gaat andermaal als favoriet die poule in.

Samen met hen wist ook Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs, weliswaar met pijn en moeite, die poule te bereiken. Het moest daarvoor afrekenen met Aben & Slag Advocaten en dat bleek een hele kluif. Aben & Slag had duidelijk de juiste energie en spirit in dit duel te pakken en stond zowaar na een kwartier spelen op een 5-1 voorsprong. Een grote verrassing daar waar Lindeboom niet heel vaak zo snel al tegen zo'n achterstand aankijkt. Lindeboom rechtte in het vervolg van het duel de rug en greep Aben & Slag bij de keel. Ze wisten tot overmaat van Aben & Slag-ramp langszij te komen, waarna ze in de penaltyreeks over de meeste stressbestendigheid bleken te beschikken. Zure druiven voor Aben & Slag, euforie aan Lindeboom-zijde.

Euforie ook in het kamp van 1.FC Geerts. Veel valt er deze jaargang nog niet voor hen te juichen met de huidige laatste plek in de rangschikking, maar B-klasser Rijwielhandel van den Berg werd piepend en krakend wel aan de kant geschoven. De Rijwielhandel nam het voortouw in dit duel en met een banddikte verschil wist het 1.FC Geerts op achterstand te houden. Niet voor lang en via P. van der Bruggen werd kort daarna ook het verschil gemaakt in het voordeel van de geel-zwarten. Hij was tot viermaal toe de verlossende engel voor de mannen van 1.FC Geerts. De Rijwielhandel trachtte naderbij te komen, maar moest toch het hoofd buigen: 5-3.

De laatste finalist werd sowieso een B-klasser. FC Avondrood of Meulensteen/van Lieshout zou het kwartet in mei gaan completeren. Het duel bleef een tijdje in evenwicht een waar spektakel bleef uit. J. van der Putten besloot uiteindelijk het verschil te maken in het voordeel van Meulensteen. Met twee treffers in acht minuten schoot hij zijn team naar de finalepoule. FC Avondrood, hopende op een stunt, kon helaas het duel niet meer spannend maken in de slotfase, waarmee het avontuur voor hen eindigt in deze jaargang van het bekertoernooi. Meulensteen speelt op 24 mei het toetje van het seizoen.